vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A murit Pavel Coruț. Scriitorul avea 72 de ani

Pavel Coruț a murit joi dimineață. Anunțul decesului scriitorului în vârstă de 72 de ani a fost făcut pe Facebook de jurnalistul Iulian Cătălin Chelaru și de Cătălin-Ioan Berenghi, fost luptător în Legiunea Străină.

Născut pe 17 iunie 1949, în comuna Glăvăneștii Vechi, județul Iași, Pavel Coruț a fost ofițer de informații și contrainformații român, colonel al serviciului de contrainformații militare a Armatei Române până în februarie 1990, când a fost trecut în rezervă de către Nicolae Militaru, ministrul apărării naționale a României de atunci.

Pavel Coruț a debutat în viața civilă ca jurnalist (în 1990), semnând la început sub pseudonimul de Paul Cernescu (nume atribuit ulterior unui personaj fictiv din seria Octogonul) și apoi ca scriitor (în 1992), publicând de atunci peste 170 de cărți, romane de ficțiune, de non-ficțiune, de dragoste, motivaționale și de poezii, scrie realitatea.net

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totalul cărților publicate de Pavel Coruț a depășit cifra de 4 milioane de exemplare până în 2006, conform spuselor autorului.


Politica