joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cîmpeanu: În cele două săptămâni din ianuarie 2022 se vor da tezele pe semestrul I

Ministrul Educației a anunțat că în cele două săptămâni de prelungire a Semestrului I în anul viitor calendaristic, în luna ianuarie 2022, perioada 3-14 ianuarie, se vor da tezele.

Ministrul a anunțat că semestrul I se va întinde până pe 14 ianuarie 2022.

„Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară. În ianuarie va fi școală cu prezență fizică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei din învățământul primar și cei de grădiniță vor veni tot în 10 ianuarie, pentru că ei nu au de recuperat decât o săptămână din acestea două de acum”.

Întrebat dacă anul acesta se va schimba programa pentru examenele naționale, ministrul a răspuns că acest lucru ar putea fi posibil.

„Atâta vreme cât rămânem pe durata cursurilor identică cu cea planificată, singurul motiv pentru care am putea peria programa națională ar fi acela al unei perioade mai mari de școală online. Nu o reducere a perioadei de școală, că nu vom avea asta, dar dacă vom fi obligați să apelăm la predare online, înțelegând pierderile și lipsa de acces, s-ar putea să avem nevoie încă o dată și anul acesta de perierea programei școlare, în sensul simplificării„, a spus ministrul., la Digi24.

De asemenea, la întrebarea cum se vor relua cursurile în 8 noiembrie, Cîmpeanu a răspuns: „Ca ministru nu voi mai propune un plus de vacanță suplimentară, așa că în 8 noiembrie elevii vor reveni la ore. Dacă nu se va putea fizic, va fi online. Sunt poate mai multe șanse pentru online, dar asta vom anunța în 5 noiembrie când voi semna și ordinul cu modificarea anului școlar”.

„Vacanța suplimentară a fost binevenită, dacă nu va fi posibilă prezența fizică, rămâne predarea online”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Politica