joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eșec total și după a doua întâlnire PNL- PSD

A doua întâlnire PNL – PSD s-a încheiat după circa o oră, tot fără rezultat. Liderii celor două partide nu au reușit să se înțeleagă nici în privința scenariului unui guvern minoritar susținut de PSD, nici în privința intrării PSD la guvernare.

A treia variantă discutată în interiorul PSD este „opoziția totală”.

Surse din conducerea PSD susțin însă că va mai avea loc o rundă de negocieri în zilele următoare, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis marți o scrisoare liderilor partidelor parlamentare în care le propune un „armistițiu politic” pentru următoarele luni. Ciucă speră să găsească astfel susținere parlamentară la USR și PSD pentru învestirea unui guvern minoritar PNL-UDMR. Premierul desemnat recunoaște în document că se află într-un „blocaj sever”.

„Vă propun un armistițiu politic. Să dăm șansa României să respire și să se vindece, să-și adune forțele și să-și recâștige încrederea în viitor. Un astfel de armistițiu nu ar însemna abandonarea valorilor și intereselor politice ale partidelor parlamentare, ci prioritizarea unor valori și interese mai înalte, care privesc toți cetățenii și întreaga țară. Cred că un armistițiu este soluția pentru ieșirea României din această criză”, a scris premierul desemnat în scrisoarea trimisă liderilor PSD și USR.

Liderii PSD au discutat marți, într-o ședință restrânsă, variantele de lucru în actuala criză politică. Potrivit unor surse participante la ședință, președintele PSD le-a prezentat cele trei variante pe care le are partidul: intrarea la guvernare, susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR sau „opoziție totală”. 

„Au fost analizate toate variantele cu avantaje și dezavantaje. Unii ar vrea la guvernare, alții nu”, susțin sursele citate. „Nu am discutat despre niciun nume de ministru. Mai întâi să stabilim că intrăm, apoi negociem ministerele și abia după vom stabili nume de miniștri.”

Politica