sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorin Cîmpeanu: Recuperarea vacanței forțate de acum se poate face între 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu și între 10-14 ianuarie pentru elevii din clasele primare

Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu și între 10-14 ianuarie pentru elevii din ciclul primar sunt propunerile ministrului Sorin Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței forțate în care toți elevii au fost trimiși acum, potrivit unei declarații citate de EducațiePrivată.ro.

„Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a spus Cîmpeanu.

Declarația ministrului conține o perioadă în care oricum elevii sunt la școală, teoretic, pentru că pe 10 ianuarie începe semestrul al II-lea în structura nemodificată a anului școlar. Așa că săptămîna 10-14 ianuarie era oricum una cu prezență fizică la școală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sursa citată publică și o informație pe surse, potrivit căreia la Ministerul Educației „cea mai probabilă variantă luată în calcul în acest moment pentru reluarea școlii de pe 8 noiembrie este educația online”. Acest scenariu este valabil în măsura în care situația epidemiologică nu se îmbunătățește semnificativ până atunci.

Politica