vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Administratorii Jumbo Craiova au fost sancționați pentru că nu efectuau triajul epidemiologic!

Administratorul Jumbo Craiova a fost sancţionat de poliţişti pentru neasigurarea triajului epidemiologic. Cu ocazia controlului efectuat la centrul comercial de pe strada Calea Severinului, din Bănie, poliţiştii au contatat că, la intrarea în incinta acestuia, nu se efectua triajul epidemiologic pentru personalul propriu şi pentru vizitatori în condițiile stabilite de lege. Astfel, poliţiştii au dat o amendă pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, fiind totodată instruită, pe bază de proces-verbal, cu privire la noile reglementări legislative pentru prevenirea efectelor pandemiei de Covid 19.


Acesta nu este singurul caz! Un șofer care conducea un mijloc de transport în comun a fost sancţionat pentru nerespectarea măsurii de a purta măsca de protecţie şi conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului. Acesta a fost depistat pe Bulevardul Decebal, din Craiova. Este vorba despre un bărbat de 53 ani, din localitate. „ Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentraţie de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 55/2020 şi OUG 195/2002.
De asemenea, celui în cauză i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.”, potrivit polițiștilor.

În cadrul acţiunii desfăsurată astăzi, în Craiova, poliţiştii au informat cetăţenii şi operatorii economici cu privire la noile modificări legislative şi totodată au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19. Poliţiştii au acţionat în centre comerciale, magazine nealimentare, restaurante, săli de jocuri, mijloace de transport în comun, fiind vizate atât persoanele fizice cât şi juridice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, au fost verificate 18 locuri şi medii de interes şi 18 localuri de alimentaţie publică. De asemenea, 29 de operatori economici au fost informaţi cu privire la noile reglementări legislative. Pentru verificarea cerificatelor digitale, poliţiştii au folosit 11 dispozitive electronice. În cadrul acţiunii defăşurate de poliţişti, au fost legitimate 245 persoane, verificate 48 autovehicule şi controlate 32 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, din care 15 conform Legii 55/2020 şi 3 conform OUG 195/2002, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 1805 lei .

Polițiștii au transmis că astfel de acţiuni vor fi desfăşurate, zilnic, pe raza întregului judeţ.

Politica