Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Danemarca trimite în România două echipe de medici să ajute în criza COVID

Publicat

pe

Mai multe țări, precum Ungaria, Republica Moldova, Serbia, Polonia sprijină deja România în gestionarea pandemiei de COVID-19 şi tratarea pacienţilor infectaţi, potrivit ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Alte ţări şi-au oferit sprijinul prin trimiterea în România de echipamente, medicamente şi cadre medicale.
Conform ministrului, Danemarca ar urma să trimită două echipe medicale, care vor lucra la Institutul „Matei Balș”, unde vor fi operaţionalizate, cu aceste cadre medicale, încă 20 de paturi ATI. Există discuţii şi cu Italia legat de trimiterea de personal medical.

De asemenea, Austria va deveni vineri a treia țară europeană care preia pacienți COVID din România, după Ungaria și Polonia.

„Mâine reușim să operaționalizăm un zbor și spre Austria și vom continua cu aceste trei țări, pentru că capacitatea funcțională nu s-a atins”, a precizat el.

Austria a trimis, de asemenea, medicamente pentru pacienții COVID în stare gravă.

Ministrul a mai spus că Serbia a promis că va trimite în România concentratoare de oxigen şi anticorpi monoclonali.

Și Franța a promis că va trimite personal medical în România. De asemenea, personal medical din Republica Moldova este deja în România și îngrijește pacienți la spitalul din Lețcani.

„Comunitatea europeană s-a mobilizat. E îmbucurător acest lucru. Sigur, și România a oferit sprijin atunci când alte țări au avut nevoie. Dar trebuie să ne ajutăm și noi pe noi înșine”, a mai spus ministrul, potrivit digi24.ro

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.