vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. O nouă licitație pentru modernizarea clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență

Proiectul de modernizare /recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, proiect implementat de Consiliul Județean Mehedinți cu fonduri europene, a intrat într-o nouă procedură de achiziție de servicii de proiectare și execuție a lucrărilor, a anunțat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Valoarea serviciilor este de 62 682 470 lei.

Potrivit acestuia, proiectul de reabilitare, modernizare și recompartimentare a clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență cuprinde cele mai ample lucrări din ultimii 30 de ani.

”Obiectivul pe care ni l-am propus este creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin prin realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a acesteia și utilizării de echipamente și tehnologii din clasa de eficiență energetică ridicată, în scopul scăderii consumurilor de energie termică și de energie electrică necesară funcționării acesteia”, a declarat Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, se vor recompartimenta spațiile interioare, se vor realiza grupuri sanitare în fiecare salon, se vor face lucrări pentru îmbunătățirea izolației termice a anvelopei, se va înlocui tâmplăria exterioară şi cea interioară. Se vor reface finisajele interioare cu materiale recomandate pentru unități sanitare și se vor înlocui rețelele electrice, termice, sanitare.

”Totodată, proiectul va rezolva problema căldurii și ventilației. Se vor monta sistem panouri fotovoltaice (352 buc.), centrală termică proprie ce va funcționa cu gaz, aceasta asigurând încălzirea clădirii, dar și apa menajeră și se va monta instalație de ventilație în locul aparatelor de aer condiționat”, a mai adăugat Gerorgescu.

Printre lucrările cu caracter structural, neeligibile, se regăsesc: refacerea şi modernizarea instalației de gaze medicale (oxigen), montarea de covoare PVC antibacterian în saloane, băi şi holuri și refacerea instalației electrice (tablouri şi echipamente electrice).

Acestea vor fi suportate din bugetul Consiliului Județean Mehedinți.

”Am speranța că la această procedură de licitație, vom avea ofertanți care să corespundă cerințelor din caietul de sarcini pentru ca cea mai important unitate spitalicească din județul Mehedinți să fie reabilitată și modernizată. Lucrările sunt foarte importante și în contextul actual, în care Spitalul Județean tratează atât pacienți COVID, cât și pacienți non – COVID.Pentru cei care încearcă să inducă, greșit, ideea că proiectele pentru modernizarea infrastructurii de sănătate din Mehedinți sunt doar pe hârtie, le transmit că în niciun moment aceste proiecte nu au fost abandonate. Se lucrează la Ambulatoriul de Specialitate, la secțiile Pneumologie și Psihiatrie, vor începe lucrările și la Boli Infecțioase și Unitatea de Primiri Urgențe, doar că deocamdată, situația epidemiologică nu ne permite să intervenim pentru că aceste spații sunt absolut necesare pentru tratarea pacienților”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean.

Aceasta este a doua lansare, după ce la prima procedură, serviciile nu au fost atribuite, întrucât operatorii economici care au depus oferte nu au corespuns criteriilor impuse. Licitația a fost lansată la sfârșitul săptămânii trecute, iar ofertele operatorilor economici pot fi depuse până în data de 17 noiembrie 2021.

Politica