sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Euronews, despre situația gravă din România: în mijlocul furtunii COVID, cu o rată de vaccinare „alarmant de scăzută”

Euronews scrie despre situația gravă din România, în condițiile în care marți au fost atinse noi recorduri zilnice atât în cazul infecțiilor cu COVID-19, cât și al deceselor, pe fondul unei rate de vaccinare „alarmant de scăzute”.

Autoritățile au confirmat marți 18.863 de noi infectări cu COVID-19 și 574 de decese. A fost prima dată când țara, membră a Uniunii Europene, cu 19 milioane de locuitori, a depășit 500 de decese într-o singură zi, scrie Euronews, citat de Digi24.

România are a doua cea mai mică rată de vaccinare din UE, cu doar 34% din populația eligibilă imunizată complet împotriva COVID-19, comparativ cu media europeană de 74%.

Explozia numărului de cazuri pune sub o presiune extremă sistemul sanitar, aflat deja la capacitate maximă: peste 1.800 de pacienți cu coronavirus sunt acum în terapie intensivă. În București, ambulanțele fac coadă în afara Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș, unde se așează paturi pe coridoare.

România are una dintre cele mai ridicate rate de deces din lume, în raport cu populația, din cauza COVID-19, cu 18,2 decese la un milion de locuitori, pe locul al doilea după Saint Vincent și Grenadine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Țările Uniunii Europene au sărit în ajutor, trimițând medicamente și echipamente pentru tratarva pacienților COVID-19, în condiile în care România se confruntă cu o creștere a infectărilor, în mare parte în rândul majorității nevaccinate a populației adulte.

Biroul european al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că va suplimenta sprijinul acordat României după creșterea numărului de cazuri.

Un expert va fi trimis pentru a ajuta la limitarea pandemiei, alături de 34.000 de teste rapide COVID și aproximativ 200 de concentratoare de oxigen.

Acest sprijin tehnic va acoperi „supravegherea, îndrumarea clinică, comunicarea de risc și implicarea comunității în campania de vaccinare”, a declarat OMS Europe într-un comunicat.

Politica