Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Australia și-a atins ținta de vaccinare a 70% din populația eligibilă

Publicat

pe

Australia şi-a atins un prim obiectiv de vaccinare miercuri, după ce 70% din totalul rezidenţilor săi cu vârste de peste 16 ani au fost vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministrul australian al Sănătății, Greg Hunt, care a făcut următoarea declaraţie: „Pentru a fi exact, am atins pragul de 70,007%”.

Astfel, Australia va putea să intre de acum într-o nouă etapă de combatere a pandemiei şi să aibă în vedere o serie de alte măsuri „pentru a ne întoarce la un fel de normalitate în era COVID-19”, a declarat Paul Kelly, ofiţer-şef pentru Sănătate, relatează Agerpres, care citează DPA. 

Guvernul australian a anunţat recent că va adopta dispoziţii care vor duce la o deschidere treptată a graniţelor internaţionale ale ţării, care, cu câteva mici excepţii, au rămas închise din martie 2020.

Drept urmare, cetăţenii australieni şi rezidenţii permanenţi care au fost vaccinaţi cu schemă completă vor putea în curând să călătorească din nou fără restricţii în Australia şi în afara ţării, însă deocamdată nu este cunoscut momentul în care această măsură va fi aplicată şi în cazul studenţilor, turiştilor străini şi persoanelor care solicită vize de lucru.

Limitările stricte ale sosirilor internaţionale şi costurile mari generate de carantina obligatorie în hoteluri au făcut ca australienii rămaşi în străinătate să nu poată reveni în ţară în ultimele 18 luni, iar cei rămaşi în Australia nu au putut să mai părăsească ţara.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.