vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Paturi suplimentare pentru pacienții Covid-19 la Spitalul de Urgență

Consiliul Județean Mehedinți alocă paturi suplimentare la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru pacienții COVID-19. Județul se pregătește pentru ce este mai rău fiindcă și aici situația îmbolnăvirilor noi este una fără precedent. Astfel că, autoritățile au adus 50 de paturi noi .

“Din păcate, potrivit specialiștilor, această perioadă dificilă pe care o traversăm din punct de vedere sanitar se va prelungi și când spunem că mai rău nu poate fi, ziua următoare ne arată că se poate. Zilnic, în Mehedinți, apar noi și noi cazuri care au nevoie de îngrijiri medicale și sprijin să poată lupta împotriva virusului.În cadrul măsurilor necesare pentru a sprijini activitatea personalului medical și pentru ca fiecare dintre pacienții infectați care ajunge la Spital să poată fi tratat, în cursul zilei de duminică am avut o întâlnire în cadrul unității, împreună cu prefectul județului, directorul DSP Mehedinți și conducerea Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Am căutat soluții pentru o nouă suplimentare a numărului de paturi pentru pacienții COVID-19. Astfel, au fost identificate spațiile, s-au realizat circuitele separate și s-au amenajat 50 de noi paturi unde vor fi internați pacienții care au nevoie de spitalizare. Aseară, cu sprijinul Asociației “Masa Rotundă”, Spitalul a primit paturi pentru a suplimenta numărul celor pe care unitatea le avea deja! În prezent, în Spitalul Județean sunt 243 paturi destinate pacienților COVID-19.Momentele prin care trecem cer implicare și solidaritate din partea tuturor și le mulțumesc celor care se implică în gestionarea situației epidemiologice și a numărului mare de pacienți care ajung la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin! Este nevoie și de responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi, să respectăm măsurile de limitare a răspândirii virusului, să vă vaccinați dacă nu ați făcut-o deja și să avem grijă ca și apropiații noștri să facă la fel!Sănătate multă tuturor!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica