joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Ford oprește producția de vehicule și motoare

Ford Craiova suspendă producția de vehicule și motoare fără să dea mai multe detalii cu privire la planurile viitoare de producție. Reprezentanții companiei au declarat că angajații care rămân fără activitate vor beneficia de o indemnizație în cuantum de 78% din salariul de bază.

„Ca urmare a problemei aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, în data de 18 octombrie producția de vehicule și motoare va fi suspendată la fabrica Ford din Craiova, iar în perioada 19-21 octombrie vom opera într-un singur schimb (în loc de trei), atât în Secția de Producție Vehicule cât și în cea de Producție Motoare. Nu putem oferi informații cu privire la planurile noastre viitoare de producție și continuăm să ne ajustăm producția în funcție de evoluția aprovizionării cu semiconductori. Ford monitorizează îndeaproape situația și ajustăm programele de producție pentru a minimiza efectele asupra angajaților, furnizorilor, clienților și dealerilor noștri din întreaga Europa. Vehiculele contractate deja de către clienții noștri vor fi prioritizate și lucrăm pentru a ameliora această situație cât mai curând posibil.

Angajații afectați de această situație rămân la domiciliu, dar la dispoziția companiei și vor beneficia de o indemnizație în cuantum de 78% din salariul de bază, precum și de celelalte drepturi prevăzute de lege pentru astfel de situații, conform Contractului Colectiv de muncă în vigoare”, a spus Ana-Maria Timiș, purtător de cuvânt Ford.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica