joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei spitale din Gorj au primit doze de anticorpi monoclonali

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, spitalul din Turceni și cel din Târgu Cărbunești au primit doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2. Fiolele fac parte dintr-o donație pe care Italia a făcut-o săptămâna trecută. 

Cele 5.206 fiole de anticorpi monoclonali pe care România le-a primit în total au fost distribuite către 134 unități sanitare cu paturi pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienți. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a primit 16 astfel de doze, conform purtătorului de cuvânt al unității medicale.

În farmacia unității noastre au ajuns 16 fiole de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2. Se administrează în faza incipientă a bolii pacienților internați în Secția Boli Infecțioase. Totodată, mai avem în stoc 3000 de comprimate Favipiravir, 37 de flacoane Tocilizumabum și 10 de Remdesivir”,a spus Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.

Repartizarea dozelor s-a făcut în funcție rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica