sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

5 semne că este timpul să cumpărați încălțăminte nouă pentru copilul dvs.

E inevitabil: la un moment dat, micuțul sau micuța dvs. va avea nevoie de încălțăminte de copii nouă și orice părinte vă poate spune că nu este o ocazie care se prezintă rar. Picioarele copiilor au obiceiul de a crește rapid iar copiii au obiceiul de a-și uza orice pereche de încălțăminte de copii. Bravo lor! Pantofii trebuie luați în aventuri și stropiți în bălți noroioase. Dar acele perechi iubite de încălțăminte de copii vor trebui să se retragă într-o zi, așa că iată câteva semne că este timpul să cumpărați pantofi noi pentru copilul dvs.

1. Picioarele lor au crescut

Faptul că pantofii le-au rămas mici ar putea fi un semn evident că copilul dvs. are nevoie de o pereche nouă de încălțăminte de copii, dar există un motiv bun pentru care îl includem! Ca adulți, abia putem sta în pantofi dacă i-am pus pe picioare greșite, dar copiii mai mici nu sunt deranjați de asta. Acest lucru se datorează faptului că terminațiile nervoase din picioarele copiilor nu se dezvoltă pe deplin până la vârsta de aproximativ 5 ani. Nu pot simți presiunea pe picioare, care le spune că și-au încurcat stângul și dreptul, la fel cum nu pot simți când picioarele lor au crescut prea mult pentru pantofi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Copilul dvs. s-ar putea să nu vă ofere o indicație excelentă că pantofii lor au dimensiunea potrivită. Deci, aduceți-vă copilul în magazin sau folosiți un ghid de dimensionare pentru a identifica cea mai bună dimensiune pentru ei. Odată ce ați obținut noua pereche, țineți-vă la curent cu creșterea piciorului – copiii pot crește mult într-un interval de câteva luni.

2. Au găuri în tălpi

Verificați greutatea pantofului. Dacă credeți că s-ar putea să fie puțin mai greu, acesta ar putea fi motivul din spatele pagubei. Când aceștia poartă încălțăminte de copii grea, tălpile tind să se târască de-a lungul solului, uzând în cele din urmă cauciucul pentru a crea găuri.

Dacă există găuri în tălpile încălțămintei copilului dvs., acestea vor trebui înlocuite mai devreme decât mai târziu. Acest tip de uzură lasă picioarele vulnerabile la elementele de mediu, cum ar fi apa care se scurge în pantof, și înseamnă că pantofii nu îi pot proteja împotriva unor lucruri precum pietre și sticlă. Când cumpărați o pereche nouă, căutați pantofi ușori, flexibili și cu tălpi rezistente.

3. Căptușeala este uzată


Căptușeala uzată se observă cel mai frecvent pe interiorul călcâiului. Este posibil să observați găuri în căptușeală sau cusături care s-au desfăcut. Acest tip de uzură ar putea fi rezultatul unor pantofi necorespunzători, care probabil au fost cumpărați cu o dimensiune mai mare decât dimensiunea reală a piciorului copilului. Acesta este un lucru de care mulți părinți sunt vinovați, deoarece copiii cresc prea repede pentru a fi pe placul lor.

Există o mulțime de motive pentru care copiii ar trebui să poarte dimensiunea corectă, iar căptușeala uzată este doar una dintre ele. În pantofii prea mari, picioarele copiilor tind să alunece, creând frecare între pielea delicată și căptușeala pantofilor. Uzura nu apare doar pe căptușeala pantofilor, ci apare și pe piele sub formă de bășici.

4. Observi bășici pe picioarele copiilor

Acestea sunt cauzate de frecare între piele și o altă suprafață. Pantofii care se potrivesc corect țin bășicile la distanță, dar dacă copilul dvs. poartă pantofi necorespunzători – fie prea mari, fie prea mici – ar putea fi vulnerabili rănilor dureroase. Indiferent dacă sunt cauzate de pantofii mai mari care lasă picioarele să alunece prea mult sau de pantofii mai mici care se potrivesc prea strâns în jurul călcâiului, bășicile sunt dureroase și sunt un semn definitiv de care aveți nevoie pentru a cumpăra o nouă pereche de încălțăminte de copii cât mai repede.

Căutați pantofi care au o căptușeală moale și delicată, care nu se va simți aspră pe pielea delicată a unui copil. Luați în considerare pantofii din piele care, pe lângă faptul că sunt delicați cu pielea copiilor, atrag umiditatea pentru a le menține picioarele uscate și mai puțin predispuse la răni.

5. Fac mai multe activități


Pe măsură ce copiii se deplasează prin etapele de dezvoltare, de la târât la mers pe jos, la alergare, la acrobații zburătoare (sau poate fotbal), încălțămintea lor trebuie schimbată. În special atunci când învață să meargă, copiii au nevoie de pantofi buni, pentru a face față provocării.

Înainte de a face acești pași memorabili, bebelușii ar trebui să fie desculți cât mai des posibil. Când poartă încălțăminte, ar trebui să fie moi, ușori și suficient de flexibili pentru a-i răsuci în mână. Odată ce sunt puțin mai încrezători în picioare, căutați un pantof care să fie încă ușor și suficient de flexibil pentru a se îndoi la jumătate, dar care are o talpă suficient de durabilă pentru a rezista mersului ușor.

Când micuțul dvs. a descoperit bucuriile mersului, alergării și jocului, pantofii flexibili și ușori ar trebui să fie pe radarul dvs., dar asigurați-vă că tălpile pot rezista la toată acea activitate!

Politica