vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Internaționalii lui Rotaru, în centrul unui mega-scandal! „S-au înjurat între ei, nu pe domnul!”

Cîmpanu, Baiaram și Markovic, copiii pe care Mihai Rotaru îi crește pentru a obține milioane de euro, s-au dat în spectacol pe aeroportul din Viena și în avionul care i-a adus acasă.
La întoarcerea din stagiul de pregătire din Spania, unde au bătut naționala iberică U20 cu 1-0 și au pierdut cu 3-1 meciul cu Mexic, jucătorii naționalei de tineret a României s-au dat în stambă. Nu toți, ci reprezentanții CSU Craiova care au ajuns sub tricolor. Cîmpanu, Baiaram și Markovic s-au înjurat reciproc în aeroportul din Viena, apoi au continuat show-ul și în avion.
Incidentele ce-i au în prim plan pe cei trei jucători ai lui Mihai Rotaru au fost devoalate de un cititor pentru DigiSport.
„Mergeam agale prin duty free. Deodată foarte multă zarvă, voci din ce în ce mai gălăgioase. La un moment dat, auzim un șir de înjurături. I-am recunoscut pe Markovic, Baiaram și Cîmpanu. Am rămas puțin uimit de comportamentul necivilizat așa că am încercat să mă îndepărtez de ei.
După decolarea avionului spiritele s-au mai calmat puțin. Băiatul din fața mea, Cîmpanu, insista să se arunce în scaun necontrolat. Ba îl pălmuia pe cel din dreapta sa, ba pe cel din fața sa. Înjurături adresate colegilor, care le acceptau ca pe niște saluturi. Injurii rasiste la adresa lui Baiaram și Markovic, dar își permit pentru că sunt prieteni. Distracție maximă. Nimeni nu le spune nimic să se calmeze.
O însoțitoare de zbor, româncă, care și ea a fost abuzată de Cîmpanu și Baiaram, vine spășită și își cere scuze în numele companiei pentru zborul cu probleme. Atenție! Însoțitoarea de zbor era vizibil afectată de tot și a încercat să îndulcească dimineața. Ieșind din avion, se vedea clar după cantitatea de mizerie lăsată în urmă, unde începea și unde se termina delegația României la fotbal U21.
M-am mâhnit teribil. Sportul este o extensie a omului, deci trebuie mai întâi să fii om. Oare Messi sau Mbappe la fel se comportă pe avion? Dacă i-ar vedea cineva înjurând ca la ușa cortului, oriunde în spațiul public, ar mai da autografe?”, reclamă cititorul.
Selecționerul Florin Bratu, care nu și-a însoțit echipa în avion, a confirmat incidentele și și-a cerut scuze celor lezați.
„Eu am vorbit și cu Baiaram, și Câmpanu, i-am întrebat, au spus că s-a exagerat puțin. Într-adevăr, au fost mici probleme. Ei nu sunt copii, sunt adolescenți care se mai tachinează în glumă. Nu e bine ce au făcut pentru că sunt în spațiul public, reprezintă naționala României, dar naționala a ieșit după 6 ore și jumătate de zbor, de la Malaga la Viena, au fost în tranzit, a fost după aceea altă oră de zbor. Apoi mai e situația asta pandemică. (…) Îmi cer scuze public domnului și soției lui. O să încercăm să îi dezvoltăm în continuare și să le spunem că suntem tot timpul expuși la națională și în autocare, și la antrenament, și pe avion. Și trebuie să avem conduite bune. (…)Ei nu au spus că nu s-au înjurat. S-au înjurat între ei, nu pe domnul. Asta nu am cum să controlez, noi nu am fost cu charter ca să stea unii lângă alții, ei stau pe unde au loc. Cert e că am vorbit, sper că au înțeles, e normal să le dăm avertisment”, a spus Bratu la emisiunea Fotbal Club.
Selecționerul U21 a precizat însă că jucătorii CSU Craiova aflați în centrul scandalului au fost șicanați de persoana care apoi i-a reclamat: „Putem fi provocați de multe ori. Atâta timp cât îmbrăcăm tricoul naționalei, trebuie să fim atenți. Nu suntem iubiți de toată lumea. Sunt și diferite persoane care sunt susținători ai diferitor echipe, prin avion, am mai întâlnit, unii te mai tachinează, unii te mai înjură. Nu trebuie să le dăm în cap jucătorilor. Încerc să-l înțeleg pe domnul respectiv, dar și noi muncim, și noi suntem supuși greșelii. Dar a fost și din partea lui o mică șicană care a deranjat, nu trebuia să le dea peste nas. A spus că: poate mai bateți și voi pe cineva. A fost și din partea lui o mică șicană”.

Politica