vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest în Bănie. Angajați ai Termo Ișalnița și CET Craiova ies în stradă

Angajați ai Termocentralei Ișalnița și ai SE II Craiova din cadrul Complexului Energetic Oltenia ies în stradă în zilele de 14, 19 și 21 octombrie. Nemulțumiți de faptul că legea privind reducerea vârstei de pensionare este blocată, aceștia vor protesta în Piața Prefecturii Dolj.

UPDATE: Prima zi de protest se va muta în data de 19 octombrie, pentru că cererea înaintată către autoritățile competente ar fi fost depusă din scurt.

Astfel de acțiuni vor avea loc în toate zonele din țară unde activează mineri sau energeticieni, în aceleași zile în care se protestează și la Craiova. Potrivit membrilor Sindicatului Energia Ișalnița, numărul protestatarilor va fi stabilit în urma discuțiilor cu autoritățile și în funcție de regulile impuse în pandemie.

Conform legii, data trecută am avut 100 de protestatari. De această dată, cred că vom fi tot 100, depinde câți vom avea voie. Când o să fim convocați cu Poliția Locală, Jandarmeria și toți factorii abilitați vom afla câți vom avea voie în ziua respectivă. Vaccinați, cu teste sau trecuți prin boală. Cu colegii de la Craiova ne-am înțeles mereu. Când facem astfel de acțiuni, le facem comun, pentru că urmărim aceleași scopuri. Vedem și noi acum situația din Guvern. Nou ne trebuie o ordonanță de Guvern sau o lege. Legea durează mult, dar o ordonanță de urgență se poate face mai repede. La lucrurile care se întâmplă acum la guvernare, nu pot da un termen pentru rezolvarea acestei probleme”, a spus Cătălin Gagiu, de la Sindicatul Energia Ișalnița.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La finalul săptămânii trecute, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, făcea un apel către colegii lui din alte județe să pună și ei presiune politică: „Dacă suntem uniți, și din ce în ce mai mulți și mai hotărâți, sunt sigur că împreună vom reuși să DEBLOCĂM legea 197!Colegii din Iași, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Hunedoara și din alte județe din țară, faceți și voi la fel!Organizați-vă și puneți presiune publică pe liderii politici de la voi din județe!”.

Politica