miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medic şef ATI din cadrul SJU Târgu Jiu: „Realitatea e una cumplită”

Situația din unitățile sanitare o îngrijorează pe Tatiana Grecu, Medicul şef al secţiei ATI-sector Covid din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Aceasta spune că noua variantă a coronavirusului este mult mai agresivă.

Realitatea acestor zile e una cumplită! Presiunea care se pune pe sistemul sanitar – mai ales pe ATI, UPU, e una de război. În fiecare zi cazurile sunt tot mai multe , primim telefoane de la toate spitalele , de la prieteni, rude , cunoștințele cunoscuților, colegi , mesaje de disperare , de rugăminți în căutarea unui loc oriunde în țară! Spitalele sunt sufocate, colegii noștri din toată țara și noi , suntem la limita suportabilitatii, pierdem oameni dragi, prieteni, rude , colegi , oameni tineri , suntem într-o continuă alertă și nu știm cât va mai dura această stare. Dincolo de neînțelegerea acestei situații de o mare parte a populației și chiar a unor jurnaliști, această variantă a virusului este mult mai agresivă, în 2-3 zile afectarea pulmonara ajunge la peste 70% _ 80% chiar și cu tratament la domiciliu sau în secțiile de boli infecțioase ! Majoritatea celor cu forme severe care ajung în ATI răspund mult mai greu sau deloc, la tratamentele care se cunosc până în prezent”, a spus Tatiana Grecu.

Medicul şef al secţiei ATI este de părere că vaccinarea este cea mai bună soluție pentru combaterea COVID-19 și pentru salvarea oamenilor care au sau ar putea avea de suferit din cauza acestui virus.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Da, vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie , dar rămâne singura șansă de prevenție și singurul scut în fața virusului . Nimeni nu poate ști cum va reacționa la contactul cu virusul .Imunitatea fiecăruia joacă un rol important !Dar cine si-o cunoaște? Iar când o aflăm poate fi prea târziu ! Repet – nu am avut până în prezent nici un pacient vaccinat în secția ATI Tg Jiu, iar din discuțiile cu colegii din toată țara , cei vaccinati cu forme severe de boală, sunt cei cu boli incurabile sau comorbiditati care nu le-au permis producerea de anticorpi prin vaccin . Chiar dacă fac boala, cei vaccinati , fac o formă ușoară ca într-o banală răceală! Nu există nici o conspirație împotriva nimănui, nimeni nu vă vrea bolnavi sau morți ! Să ignorăm balbaielile politicului și să ne gândim că avem o singură viață pe care nu ne permitem să o jucăm la loterie. Rămâneți sănătoși pentru voi și pentru cei dragi !”, a mai menționat Tatiana Grecu.

Politica