joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii vâlceni critică modificarea criteriilor pentru burse

Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) a solicitat guvernului să nu modifice criteriile pentru acordarea burselor. Elevii vâlceni s-au alăturat în acest demers altor asociații de elevi din toată țara.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat public miercuri că va modifica criteriile pentru acordarea burselor de merit începând cu semestrul al doilea, trecând media necesară de la 8,5 la 9,5, argumentând decizia în baza faptului că rezultatele obținute la orele online sunt rezultate distorsionate, precizează elevii vâlceni într-un comunicat de presă.
“Conform declarațiilor ministrului, cuantumul minim de semestrul viitor va fi atât pentru bursa de merit, cât și pentru bursa de ajutor social, de 200 de lei, iar pentru bursa de performanță 500 de lei. Menționăm faptul că cele două tipuri de burse corespund unor nevoi diferite, bursa de ajutor social adresându-se elevilor care fac parte din grupuri aflate la risc de abandon școlar, ce au nevoie de fonduri suplimentare pentru a ajunge în mod echitabil la școală. Astfel, considerăm necesar ca aceasta să fie cel puțin egală cu bursa de performanță. Aceste cuantumuri, similare cu cele din trecut, par a fi propuse din pix, fără o analiză reală în spate și fără a se raporta la nevoile la care ele corespund. Apreciem că cea mai bună modalitate de a acorda bursele elevilor este în funcție de salariul minim brut pe economie, iar în acest sens, solicităm Ministrului Educației să își repare greșeala de a anunța public o tăiere a burselor, și să adopte următoarele cuantumuri: Bursa de merit: 10% din salariul minim brut pe economie; Bursa de studiu: 15% din salariul minim brut pe economie; Bursa de ajutor social: 25% din salariul minim brut pe economie; Bursa de performanță: 25% din salariul minim brut pe economie”, transmite AVE.

Politica