sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cosmin Vasile, despre banii trimiși de Guvern în Dolj: „S-au împărțit discreționar”

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a reacționat cu privire la fondurile pe care Guvernul a decis că trebuie să ajungă către doljeni. Se pare că cele mai mari sume merg în conturile primăriilor care sunt conduse de primari ai Partidului Național Liberal.

8 lei. Atât valorează, pentru Guvern, un locuitor al județului Dolj care nu trăiește într-o localitate administrată de un primar liberal. Alocările bugetare din Fondul de Rezervă al Guvernului reprezintă una dintre cele mai sfidătoare acțiuni ale administrației Cîțu la adresa românilor, de până acum. Doljul se află pe lista județelor cu cele mai mici sume repartizate din acest Fond. Mai mult decât atât, din puținii bani care au revenit județului nostru, cele mai mari sume merg în conturile primăriilor care sunt conduse de primari ai Partidului Național Liberal. În medie, unui locuitor dintr-o localitate liberală i-au revenit 103 lei, în timp ce unui locuitor dintr-o localitate care nu este administrată de un edil al PNL i-a revenit o sumă de 12 ori mai mică, adică puțin peste 8 lei”, spune Președintele Consiliului Județean Dolj.

Cosmin Vasile susține că banii s-au împărțit după bunul plac al cuiva, iar alocarea din Fondul de Rezervă nu este altceva decât un instrument de plată pentru favoruri politice interne.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cinismul de care au dat dovadă cei care au împărțit banii este vizibil cu un simplu calcul matematic. Cele 32 de municipii și comune liberale, reprezentând mai puțin de o cincime din populația județului, au primit aproape 75% din sumele alocate. O minoritate a fost avantajată doar de culoarea politică a administrației locale. Un exemplu grăitor: comuna Gogoșu, cu primar liberal și 500 de locuitori, primește mai mulți bani decât primele 2 orașe ca mărime, Filiași și Dăbuleni, la un loc, care înseamnă peste 29.000 de locuitori. Pentru cele 79 de localități care nu au primar liberal, dar în care trăiesc peste 550.000 de doljeni, Guvernul a mai păstrat doar un sfert din alocarea din Fondul de Rezervă, împărțindu-le unora câte puțin, altora chiar nimic. Da, sunt 12 astfel de localități, printre care și municipiul Craiova, care nu au primit nici măcar un leu! Din punctul de vedere al Guvernului, craiovenii și ceilalți doljeni din aceste localități vitregite n-au dreptul decât la sărăcie, frig și foame. Deși suntem reprezentanți de patru parlamentari ai PNL, niciunul dintre aceștia nu a reușit să pună județul nostru pe harta celor finanțate corect. Sunt peste 40 de consilieri locali liberali, în administrațiile celor 12 localități excluse din schema alocărilor, care trebuie să le explice acum cetățenilor de ce, în ochii Guvernului, nu valorează nimic. Banii s-au împărțit discreționar, iar alocarea din Fondul de Rezervă nu este altceva decât un instrument de plată pentru favoruri politice interne”, a mai punctat Cosmin Vasile.

foto: Facebook/ Cosmin Vasile

Politica