marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevă din Slatina dată afară de la ore. Fata n-ar fi purtat masca corect


O elevă de 12 ani, a Şcolii Gimnaziale „Ştefan Protopopescu” din Slatina a fost dată afară din ora de curs pe motiv că nu ar fi purtat corect masca de protecție.
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Olt a deschis o anchetă în urma unei plângeri depuse de tatăl elevei. Acesta a explicat şi pe pagina sa de pe un site de socializare că fetiţa în vârstă de 12 ani poartă ochelari şi de aceea îi este foarte greu să ţină masca pe nas, fără ca lentilele să nu se abureasc
El a mai povestit că eleva a fost trimisă pe hol, lângă gardianul şcolii, unde a izbucnit în lacrimi.„Oare exista un temei legal sau articol de lege care prevede s-ă dai afara de la ora de curs un elev de 12 ani și să-l lasi plângând pe hol lângă gardian pentru ca avea masca de protecție sub nas ??Și asta din cauza ca poarta ochelari de vedere și nu o poate “poziționa” deasupra nasului???? Aceasta întâmplare a avut loc astăzi si face referire la copilul meu !!! Școala nr2 Ștefan Protopopescu Slatina”, a scris bărbatul pe Facebook, conform reporter24.info.
Purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a confirmat faptul că Inspectoratul a demarat o anchetă a situaţiei.
„Am primit o sesizare. În cadrul Inspectatului Şcolar a fost constituită o comisie şi va merge să cerceteze ceea ce s-a întâmplat la fosta Şcoală Nr. 2. Imediat ce se vor finaliza cercetările, vom comunicat rezultatele acestei cercetări. Bineînţeles că rezultatele sunt urmate de măsuri”, a declarat Mirela Paraschiv, conform sursei citate.
Scoaterea elevilor din clasă în timpul orei, trimiterea lor la colţ, insultele şi jignirile sunt interzise prin lege în mediul şcolar.

Politica