vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UCV. Anul universitar începe online


Universitatea din Craiova s-a alăturat altor instituții de învâțământ superior și pregătește deschiderea anului universitar doar online. Cei peste 18.000 de studenți, dintre care 7000 doar cei din anul I, vor putea urmării evenimentul pe site-ul instituției. Momentan, universitatea va susține cursurile în sistem hibrid.
“Universitatea din Craiova anunță deschiderea anului universitar 2021-2022, on-line, pe site-ul www.ucv.ro, secțiunea Evenimente. Aici, cei peste 18.000 de studenți ai Universității din Craiova, dintre care peste 7000 de studenți în anul I, vor putea asculta mesajele conducerii Universității, ale facultăților, ale colegilor, ale partenerilor socio-economici. De asemenea, conform graficului de mai jos, studenții se vor întâlni la nivelul fiecărei facultăți prin link-urile anunțate. Anul acesta, activitățile didactice la Universitatea din Craiova se vor desfășura în regim hibrid, în funcție de specificul fiecărei facultăți, conform metodologiei anunțate. Anul universitar 2020-2021 rămâne ca un an de referință pentru Universitatea din Craiova. Instituția noastră s-a alăturat consorţiul universităților europene UNIVERS, dar și unor instituții de prestigiu şi de tradiţie ale învățământului superior românesc în consorțiul UNIVERSITARIA. Tot anul trecut s-au finalizat, inclusiv etapa de dotare, a stației ITP, în cadrul proiectului de reabilitare a Clădirii Laboratoare Autovehicule Rutiere și s-a continuat programul instituțional de reabilitare a mai multor spații dedicate activităților didactice și de cercetare. Aceste tipuri de proiecte vor continua și în anul universitar 2021-2022. De altfel, eforturile instituției se observă, astfel încât Universitatea din Craiova se află în al cincilea an în care solicită suplimentare de locuri la admitere. De asemenea, și anul acesta sunt peste 2000 de candidați, înscriși la forma de învățământ cu taxă”, au transmis reprezentanții universității.
Rectorul instituției, care va fi prezent la deschiderea anului universitar, a ținut să sublinieze importanța educației pentru fiecare om și cum aceasta poate salva vieți.
„Acum, poate mai mult ca oricând, am văzut și vedem în zile, săptămâni, luni, ce înseamnă educația în viața unui om. Educația este drumul sigur către victorie. Pentru că și educația salvează vieți sau, dacă-mi dați voie, în primul rând educația salvează vieți. De asemenea, vedem ce înseamnă cunoașterea pentru societate, pentru comunitate, pentru lumea în care trăim. Toată planeta a privit și privește către laboratoarele cercetătorilor” le transmite studenților, rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu.

Politica