joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova a depășit pragul de 4 infectări la mia de locuitori! Ce restricții se aplică

Bănia a depășit astăzi, 25 septembrie, pragul de 4 infectări la mia de locuitori, astfel că potrivit Hotărârii C.J.S.U. Dolj nr. 173 din 24.09.2021, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.


În aceste condiții, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul
SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Pe lângă Craiova, în județul Dolj 11 localități au depășit pragul de 4 infectări la mia de locuitori și 2 înregistrează incidența mai mare de 6. Este vorba de Almăj și Cârcea. Pentru acestea se aplică următoarele reguli:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt interzise.
  • Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise.
  • Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt interzise
  • Activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber sunt interzise
  • Organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) este interzisă.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este interzisă.
  • Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă
  • Activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness se suspendă.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare este interzisă.

Mai multe detalii – AICI

Politica