Mehedinți. 3 localități au depășit pragul de 3 la mia de locuitori

Rata incidenței cumulative de 3 la mia de locuitori a fost depășită în 3 localități din Mehedinți. Nici municipiul Drobeta-Turnu-Severin nu se află foarte departe, în prezent, având rata incidenței cumulative a COVID-19 de 2,21 la 1.000 de locuitori. 

”Asistăm în ultimele zile la o creștere bruscă a cazurilor de COVID-19, în județul nostru, creștere explicată prin numărul mic de persoane vaccinate, dar și din cauza nerespectării măsurilor impuse de către o parte a populației. Așa se face că rata de infectare, în județul nostru, a ajuns în momentul de față la o valoare de 1,54 la mia de locuitori, iar în 3 localități din județ, aceasta a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, este vorba de Obârșia de Câmp, Breznița-Motru și Pădina”, a declarat Cristinel Pavel, prefectul județului Mehedinți.

Prefectul mehedințean face apel la cetățeni să se vaccineze împotriva COVID-19 și să respecte regulile impuse de actualul context epidemiologic, pentru a putea trece cu bine pandemia. 

„Cetățenii trebuie să înțeleagă că trebuie să fim parteneri în această luptă și că trebuie să respecte regulile, nu de teama unor amenzi, și pentru că doar împreună putem trece cu bine peste acel val 4 al pandemiei de coronavirus.”, a transmis Cristinel Pavel, prefectul județului Mehedinți.

Ieri, 22 septembrie, la nivelul județului Mehedinți, au fost confirmate aproximativ 100 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. În același interval de timp, a fost înregistrat și un deces, scrie mehedinti.psnews.ro

Populare

Recomandări

Accident mortal la Leu

Accident mortal la Leu. Un bărbat de 46 ani...

Olanda și Suedia susțin aderarea României la Spaţiul Schengen

Ieri, 2 decembrie, Guvernul Suediei a obținut sprijinul Parlamentului...

Trei oameni la spital, după ce au intrat cu mașina în copac

Trei persoane au ajuns la spital, după ce au...

Un medic stomatolog, fost concurent la emisiunea Chefi la Cuțite, a murit!

Iulian spunea că nu a fost susținut financiar de familie...