sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalele vâlcene se pregătesc de valul 4 de Covid

Managerii celor 5 spitale din județul Vâlcea au fost convocați într-o ședință organizată de Prefectul județului, Sebastian Fârtat. Motivul convocării a fost acela de a pune la punct o strategie comună pentru preluarea și îngrijirea pacienților cu COVID, în privința valului 4. La ședință a participat si directorul DSP Vâlcea.

“Discuțiile s-au axat în principal pe locurile disponibile pentru pacienții diagnosticați cu SARS-COV-2 în secțiile unităților spitalicești din județ și în special în secția ATI, în condițiile în care numărul cazurilor de îmbolnăvire care necesită spitalizare a crescut mult în ultimele săptămâni.

Prefectul Sebatian Fârtat le-a solicitat managerilor celor cinci spitale din județ să se pună de acord în privința unei strategi comune pentru preluarea și îngrijirea pacienților cu COVID și, împreună cu Direcția de Sănătate Publică să refacă planul de reziliență al unităților spitalicești din județ, acesta urmând să fie aprobat în ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întâlnirea a fost urmată și de o videoconferința organizată la Ministerul Sănătății, de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, cu prefecții, reprezentanții direcțiilor de sănătate publică, managerii de spitale, șefii secțiilor ATI și UPU, precum și reprezentanții ISU și cei ai ASSMB, tot pe tema pregătirii spitalelor din țară pentru valul patru al pandemiei”, conform reprezentanților Prefecturii Vâlcea.

Politica