joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tronsonul 1 al DX Craiova Pitești. Constructor: Gata în decembrie 2022

Lucrările la tronsolul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești sunt în plină desfășurare. Conform constructorului, în fiecare lună, lucrările avansează cu aproximativ 5% din total.

Aflat într-o vizită de lucru la șantierul de la tronson, Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca a discutat cu constructorul despre stadiul lucrărilor, după ce s-a parcurs cu mașina jumăte din drum.

“Am parcurs jumătate din tronson, de la km 1 la km 10 și după cum ați văzut și dumneavoastră, în funcție de cum au fost eliberate autorizațiile, constructorul s-a preocupat să lucreze. Mai sunt în jur de 800 de metri, în zona sit-ului arheologic, care probabil din noiembrie va fi finalizat. Ne preocupă acest proiect, această investiție și vom face tot ce depinde de noi. Constructorul consideră că până la sfârșitul anului 2022, tronsonul va fi finalizat”, a declarat Prefectul de Dolj, Nicușor Roșca, care a adăugat și că în total, lucrările la tronsonul 1 sunt gata în proporții de 38%. “După cum a spus și domnul constructor, până la acest moment avem 38,06% din tronson finalizat. Cam un procent pe săptămână, puțin peste 1%, deci 5% pe lună din lucrări”, a mai adăugat Prefectul județului Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Constructorul italian a ținut să motiveze întârzierile de până acum, acestea fiind reprezentate de diverse autorizații, precum cele de defrișare, cablurile de înaltă tensiune sau sit-ul arheologic, motive pentru care lucrările au întaintat mai lent decât pe tronsonul vecin.

“La acest moment mai așteptăm autorizațiile de defrișare și transferul de la Ministru. În momentul de față avem la lucru peste 100 de utilaje și cam 300 – 320 de persoane mobilizate pe șantier. Anul acesta vom turna și asflatul. S-au turnat deja 2 kilometrii de stabilizator pentru asflat. Am avut o problemă tehnică, dar acum este în fază de soluționare. Noi am lucrat ce s-a putut, dar din păcate este dificil, din cauza pădurii și după cum vedeți a liniilor de tensiune și linii de 20.000, dar și subterane, care nu se pot reloca momentan. Nici vecinul nostru, tronsonul 2 nu a mers așa cum se zicea. A fost promis că vom circula pe centura din Bals, din vară și nu s-a realizat. Eu mă uit la contractual meu”, a declarat Davide Pes, reprezentantul firmei Tirrena Scavi SpA.

Per total, conform promisiunilor venite din partea constructorului, tronsonul 1 al DX Craiova – Pitești va fi, cu siguranță gata în luna decembrie a anului 2022, Prefectul Nicușor Roșca menționând că se vor face verificări periodice în privința stadiului lucrărilor.


Politica