Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Croaiva. Se deschide Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme

Publicat

pe

Muzeul Olteniei Craiova organizează, în perioada 24-26 septembrie, în Piața “Mihai Viteazul” din Craiova, Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme.

Ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme este organizat de către specialiștii Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei  și reunește aproximativ 40 de colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile şi geme din ţară (Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Arad, Tulcea, Bucureşti ş.a.).

Deschiderea oficială a manifestării va avea loc vineri, 24 septembrie, începând cu ora 11.00, în Piața “Mihai Viteazul” din Craiova.

Bijuterii cu pietre prețioase, precum rubine, safire și smaralde, semiprețioase cunoscute sau mai rare, cristale naturale montate în argint, confecționate manual, diverse minerale – vor putea fi admirate și cumpărate de craioveni, la Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme, în fapt un târg expozițional deschis în aer liber.

Pe parcursul celor trei zile ale acțiunii: vineri, 24 septembrie – interval orar 11.00- 19.00, sâmbătă, 25 septembrie – interval orar 09.00-19.00 și duminică, 26 septembrie – interval orar 09.00-19.00, organizatorii vor asigura cele mai bune condiții pentru ca publicul interesat de minerale, fosile și geme să aibă posibilitatea să se documenteze, să cunoască date și detalii despre obiectele expuse, fie că vorbim de sideful de la melcul paua, sau mai puțin cunoscutele pietre ca Jaspul bondar din Indonezia ori Larimarul din Republica Dominicană, sau alte obiecte destul de rare ca Eudialitul, care se găsește în Rusia ori provine din alte țări îndepărtate. Specialiștii, prezenți la târg, printre care îi menționăm pe: Oscar Edelstein (geolog, premiat de Academia Română), Ana Mihalache (geolog), Andrei Gorduza (inginer/geolog), Costin și Marilena Carmen Andrei vor prezenta date despre pietrele expuse, povești legate de istoricul descoperirii lor, cât și despre utilizarea acestora nu numai ca obiecte de podoabă, ci și ca obiecte cu semnificații aparte.

De asemenea, doamnele și domnișoarele vor găsi o multitudine de bijuterii: colecții de cristale, obiecte ornamentale, bijuterii realizate din pietre semiprețioase și prețioase coliere cu o cromatică încântătoare de la frumosul albastru al pietrei Lapis lazuli, brățări, broșe, cercei cu piatra lunii, aventurin, rubin, safir, chihlimbar ori jad, cristale naturale montate în argint, confecționate manual.

Potrivit organizatorilor, evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor regulilor sanitare speciale în vederea prevenirii răspândirii SARS-CoV-2.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.