miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova depășește incidența de 3/1000 de locuitori. Se impune certificatul verde

Municipiul Craiova a depășit incidența de 3/1000 de locuitori. Bănia a atins cota 3,17, iar autoritățile se vor întâlni în cursul zilei de astăzi pentru a stabili ce măsuri se vor lua în această situație.

Noile norme ar putea impune restricții pentru cetățeni în anumite locuri. În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine. Accesul în aceste locuri ar putea fi permis doar pentru anumite categorii de persoane:

Vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;

Policlinica Buna Vestire Craiova

Care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

Care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Măsurile urmează a fi instituite în urma unei întruniri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Persoanele fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul unui document, pe suport de hârtie sau în format electronic emis de respectivul stat.

Politica