Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. Prefectul de Olt, întâlnire cu HoReCa

Publicat

pe

Evenimentele private din județul Olt pot avea loc doar cu participanți vaccinați, testați, sau trecuți prin boală.

Ținând cont de creșterile alarmante ale ratei incidenței, Prefectul județului Olt, Florin Homorean, s-a întrunit miercuri cu reprezentanți ai sectorului HoReCa în ideea discutării acestor măsuri.

„În contextul creșterii alarmante de infectări cu virusul SARS-COV-2 la nivel județean, astăzi, 22 septembrie a.c., am organizat o întâlnire cu reprezentanți ai sectorului HoReCa din judeţul nostru, inclusiv deţinători de săli de evenimente. Obiectivul acestei întâlniri a fost acela de a asigura o mai bună punere în aplicare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului specifice acestui sector de activitate. Mă refer la permiterea accesului la evenimente private (nunţi, botezuri) ori la restaurant doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, adică acele persoane care deţin un certificat digital al Uniunii Europene privind COVID-19. La întâlnire au fost prezenți și reprezentanți ai structurilor MAI – Inspectoratul de Poliție Județean Olt și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, care au un rol în supravegherea respectării măsurilor de efectelor pandemiei de COVID -19. Am facut un apel către organizatorii de evenimente private să respecte reglementările în vigoare pentru a preveni apariția de noi cazuri de COVID-19, inclusiv obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al UE privind COVID -19 prin utilizarea aplicației Check DCC.

Consider că doar împreună – medici şi personal medical şi auxiliar, cetăţeni, autorităţi şi instituţii publice şi operatori economici – putem lupta eficient împotriva acestei pandemii”, a declarat Prefectul județului Olt, Florin Homorean.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.