Conecteaza-te cu noi

Actualitate

A erupt vulcanul din La Palma. 5000 de oameni, evacuați

Publicat

pe

5000 de oameni au fost evacuați de pe insula La Palma, în Spania, în urma erupției unui vulcan aflat pe această insulă din arhipelagul Canare.

Autoritățile au avertizat că numărul persoanelor evacuate ar putea ajunge la 10 mii. Între timp, din cauza norului gros de fum, compania aeriană locală și-a anulat mai multe zboruri.

Vulcanul Cumbre Vieja aflat pe insula La Palma din arhipelagul Canare a erupt după 50 de ani și la câteva zile după ce specialiștii semnalaseră mai multe cutremure și avertizaseră că erupția e iminentă.

Zeci de oameni în special vârstnici au fost evacuați chiar înainte ca vulcanul să erupă, scrie europafm.ro

Autoritățile au recomandat populației să închidă ușile și ferestrele, să oprească alimentarea cu apă, gaz și electricitate și să meargă la punctele de întâlnire stabilite. Mulți au plecat cu lacrimi în ochi și cu speranța că lava nu le va lua casele. Din păcate, lava a pătruns și în unele locuințe.

Premierul spaniol, Pedro Sánchez și-a amânat o călătorie la New York pentru a participa la o reuniune de urgență.

Pedro Sanchez a amintit că reprezentanții Crucii Roșii le aduc alimente oamenilor evacuați. În funcție de cum evoluează situația, numărul persoanelor evacuate ar putea ajunge la 10 mii de oameni.

Foto: captura video

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.