marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova, dispusă să plătească 30.000 de lei pentru întreținerea parcometrelor

Primăria Craiova achiziționat în anul 2019 nu mai puțin de 14 parcometre, pe care le-a montat în luna noiembrie a aceluiași an și au fost puse în funcțiune în 2020. Autoritățile locale au cheltuit la acea vreme 323.607 lei, pentru parcometre și pentru serviciile de mentenanță, iar acum acestea au ieșit din garanție.

Garanţia întregului sistem trebuia să fie de minim doi ani, iar cea a carcasei de minim zece ani. La începutul acestei săptămâni, Primăria Craiova a anunțat că are nevoie de servicii de mentenanță pentru parcometre, pentru care este dispusă să plătească maxim 30.000 de lei.
„Se achiziționează servicii de mentenanță parcometre, conform cerințelor caietului de sarcini. Valoarea estimată fără TVA: între 20.184,00 lei și 30.276,00 lei. Valoarea minimă estimată este de 20.184,00 lei și reprezintă valoarea serviciilor pentru anul 2021, respectiv până la data de 31.12.2021 în funcție de care se vor elabora și evalua ofertele. Valoarea maximă de 30.276,00 lei reprezintă valoarea globală estimată ce cuprinde și valoarea suplimentărilor, respectiv posibilitatea prelungirii duratei contractului cu maxim 2 luni calendaristice în anul 2022 și suplimentarea corespunzătoare a cantității de servicii deja achiziționate cu maxim 50%”, se arată în anunțul publicat pe site-ul Primăriei Craiova.

Cele 14 parcometre au fost montate pe străzile: A. I. Cuza (la Judecătorie, la Teatrul Naţional, în colţul Prefecturii), Mihai Viteazul, Ion Maiorescu, Matei Basarab, Știrbei Vodă, Unirii, Mitropolit Firmilian (intersecţia cu Kogălniceanu), Romului şi Eugeniu Carada.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În calitate de proprietar și administrator, Primăria Craiova trebuie să pună în aplicare prevederile legale și prescripțiile tehnice privind funcționarea în condiții de siguranță a parcometrelor. În scopul funcționării permanente în condiții optime a instalațiilor și echipamentelor, sistemele sunt supuse regimului de verificare și întreținere de către persoane fizice/juridice competente. Prin «instalații electrice aferente construcțiilor», se înțeleg toate echipamentele electrice care asigură utilitățile necesare funcționării construcțiilor. Verificările trebuie efectuate de persoane calificate, care au experiență în verificarea instalațiilor similare. Rezultatele verificărilor trebuie înregistrate. Scopul întreținerii este de a conserva instalația electrică în condițiile cerute”, se specifică în caietul de sarcini publicat de Primăria Craiova.

Pot depune oferta toți operatorii economici interesați, indiferent dacă dețin sau nu cont în SEAP. Prețul ofertat va include toate costurile și cheltuielile necesare pentru prestarea serviciilor care fac obiectul achiziției.
Parcometrele de tip Flowbird Strada Evolution 2 sunt prevăzute cu panouri solare (fotovoltaice) și acumulatori. Funcționarea acestora este asigurată atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, indiferent de temperatură și factorii climatici și fără încărcare periodică suplimentară a bateriei de la o sursă externă.

Politica