joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bebeluș de 7 săptămâni din Olt, infectat cu Covid-19. Alături de mama sa, se află internat într-un spital din Craiova

Un bebeluș de doar 7 săptămâni din județul Olt este cel mai mic pacient internat cu Covid-19 din județ. Acesta a ajuns, alături de mama sa, la Spitalul de Urgență din Slatina, fiind transportați ulterior la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova.

Familia a mers cu nou-născutul în spital, săptămâna trecută, după un episod febril al mamei sale. Pentru că alăpta, aceasta nu a putut să stea despărțită de bebeluș. Astfel, atât mama, cât și cel mic au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, relatează gazetanoua.ro.

„Cel mai mic copil pozitiv a fost un bebeluş de şapte săptămâni, care a fost transferat direct la Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş» Craiova. Mama a avut un episod febril, alăptându-l nu l-a putut ţine separat. Mama şi copilul au fost pozitivi, iar tatăl negativ. S-au prezentat toţi trei”, a precizat medicul infecţionist Marius Ionescu, șeful Secției de Boli Infecțioase din cadrul UPU Slatina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De când se vorbește de valul patru, în Spitalul de Urgență din Slatina au fost internați nu mai puțin de zece copii care au contractat virusul Covid-19.

„În acest nou val au fost văzuţi undeva la zece copii. Anul trecut în, octombrie-decembrie, am avut seturi de familii, când erau şi copii pozitivi. Ca prezentări în UPU, acum este o uşoară creştere. Dar oricum, timpul ne va spune mai multe pentru că a început şcoala abia ieri, aşteptăm să vedem ce se întâmplă peste două-trei săptămâni. Nu vreau să fiu pesimist, dar este clar că vine ceva, nu ştim cât de puternic sau de rău va fi”, a mai spus şeful Secţiei Boli Infecţioase din cadrul SJU Slatina.

Politica