sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patru meciuri fără victorie! Scaunul lui Mutu nu se clatină!

FCU Craiova a pierdut în Trivale și a ajuns în partea de jos a clasamentului. Conducătorii clubului au comentat situația lui Mutu și au anunțat obiectivul echipei

Echipa lui Adrian Mititelu a pierdut la limită, scor 1-0, partida susținută în deplasare, pe terenul celor de la FC Argeș Pitești. Golul care a făcut diferența a picat în prelungirile primei reprize, când Sidibe l-a pierdut din marcaj pe Ișfan. În partea a doua, oltenii au avut două ocazii mari de egalare, dar nu au izbutit să-l învingă pe Greab. Per total, evoluția trupei lui Mutu a fost una modestă.
La finalul jocului, antrenorul a dat vina pe jucători pentru eșec: „Orice meci pierdut nu e o plăcere pentru antrenor și pentru echipă. Din păcate suferim la fazele fixe. La ultimele patru meciuri am luat gol din corner și penalty. Toți jucătorii s-au dus pe acea minge, au pierdut marcajul și așa am luat gol. Lucrurile sunt simple, chiar dacă par complicate. Trebuie să muncim și să învățăm din greșeli. Trec etapele, iar noi facem aceleași greșeli. Stau și mă gândesc că și la Clinceni am luat gol din corner. Nu am luat gol din acțiune fluidă, ci din fază fixă și mă deranjează că suntem neatenți și acest lucru ne costă. E păcat pentru că o neatenție ne costă un meci, la fel și lipsa de concentrare la fazele din care puteam să marcăm”.
Cum echipa a ajuns la 4 meciuri fără victorie, Mutu a fost întrebat dacă a discutat cu conducerea în privința viitorului său: „Bineînțeles că o să avem o discuție. Nu am de ce să îmi fie teamă. Patronul va lua decizia pe care o consideră corectă. Eu știu că sunt profesionist și știu ce am de făcut, dar am luat doar două puncte în ultimele meciuri. Urmează trei meciuri foarte grele în care ei sunt favoriți. O să le abordăm cu dorința de a câștiga. Ăsta este fotbalul! Se joacă pe goluri și pe puncte”.
Mititelu junior, patronul echipei, a spus la LookSport că Mutu va continua la echipă: „Am discutat cu jucătorii. Normal că vom continua cu Mutu. Drumul este lung, se pare că acum este şi mai lung. Avem 8 puncte după 8 meciuri, este dezamăgitor şi jocul, şi poziţia din clasament. Sper să se schimbe ceva la echipă, pentru că altfel va fi foarte greu. Sunt supărat, n-am ce să vă spun, nu sunt antrenorul echipei. Au fost mai multe lucruri care s-au întâmplat împotriva noastră. Şi în meciul cu Farul, în minutul 84, dintr-un penalty care n-a fost, şi la Mioveni. Am intrat într-o vrie, uitaţi că nu mai putem să acumulăm puncte”.
Fapt confirmat și de președintele grupării oltene. „Am fost toți acolo, la ședință. Jocul nu a mulțumit, rezultatul la fel. Cauzele pot fi multiple: ar fi lipsa de omogenitate după ce au fost aduși mulți jucători, lipsa de personalitate a celor din linia de mijloc. În ședință au fost întrebări, răspunsuri, eu unul am spus că există în continuare motivație din partea jucătorilor.
Nu e bine să cerți jucătorii după o înfrângere, ei știu deja că au jucat prost. Trebuie să analizăm meciul și să mergem înainte, campionatul este lung. Mutu a spus că există o lipsă de concentrare la fazele fixe. Am marcat puțin până acum, 7 goluri în 8 etape.
Antrenorul duce echipa în ultimii 30 de metri, iar acolo intervine personalitatea jucătorilor, valoarea individuală. Noi avem un lot numeros, avem câte doi jucători pe post, dar nu am apucat să-i vedem pe toți. Sunt lucruri pe care încă nu le-am pus la punct. Noi am avut mai puțin o lună pentru a ne pregăti de Liga 1, au plecat 17 jucători. În cazul nostru nu antrenorul este de vină, Mutu este unul dintre cei mai buni antrenori.
Problema noastră este în ultimii 30 de metri, normal că Mutu a dat ok-ul pentru jucătorii care au venit. Obiectivul nostru este să nu retrogradăm și să practicăm un fotbal bun”, a spus Marcel Pușcaș, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Politica