joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ex-prefectul de Gorj, bilanț după demitere

Corneliu Răducan-Morega, demis de premierul Florin Cîțu din funcția de prefect al Gorjului, așa cum s-a întâmplat cu toți prefecții și subprefecții USR PLUS, a făcut, vineri, un bilanț al activității.

El susține că o prioritate a fost problema depozitului de deșeuri.

„Una dintre priorități, chiar de la instalarea în funcție, a fost poluarea generată de depozitul de deșeuri. Ceea ce puțini credeau că se va întâmpla, respectarea legii, s-a înfăptuit: activitatea depozitului de deșeuri a fost suspendată, investiția necesară s-a realizat, iar depozitul a putut să funcționeze din nou. Situația s-a schimbat mult în direcția favorabilă și, chiar daca mai sunt semnale că în unele momente se mai simte miros, cred că nu se poate compara cu situația anterioară”, a precizat Morega.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul prefect de Gorj a vorbit și despre situația de laRuncurel, acolo unde localnicii sunt afectați de lucrările CEO, iar de luni ar urma să înceapă negocierile cu fiecare localnic pentru acordarea de despăgubiri.

„Viața localnicilor din Runcurel este grav afectată de lucrările miniere și m-am implicat pentru ca lucrurile să se schimbe în folosul cetățenilor. În urma mai multor întâlniri la fața locului și ședințe la care au participat reprezentanți ai Complexului Energetic Oltenia, ai Primăriei Mătăsari și ai localnicilor, lucrurile au început să se schimbe. De luni, 13 septembrie, vor începe negocierile cu fiecare localnic în parte pentru acordarea de despăgubiri”, a adăugat Morega.

Despew lucrările făcute la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu, Morega a afirmat: „Am semnalat în mai multe rânduri ritmul lent de execuție, personalul insuficient și lipsa utilajelor. Situația s-a îmbunătățit, dar ritmul lucrărilor tot nu este la un nivel acceptabil și necesită in continuarea o urmărire atentă și asumarea unor termene de către constructor pe faze de lucrări”.

Morega a spus ca va reveni la activitatea de arhitect dar și că nu va renunța la politică, urmărind un post în Senatul României.

Politica