joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii din Bechet vor începe cursurile în format online!

Bechetul a depășit generos pragul de 8 infectări la mia de locuitori, astfel că elevii din acest oraș vor începe cursurile în format online, a anunțat, la predarea mandatului, inspectorul Alexandru Gîdăr. Aici, doar grădinițele vor funcționa în format normal, cunoscut fiind faptul că și la o rată mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori, activitățile se desfășoară în unități.    

„La Bechet începem cu stângul, din păcate. Am tot sperat ca rata să scadă, dar nu putem vorbi despre acest lucru. ESte deja peste 8, motiv pentru care nu putem da verde pentru începerea școlii în format fizic. Preșcolarii vor face activități față în față, elevii vor începe cursuri online”, a precizat Gîdăr. 

Din perspectiva pregătirii unităților de învățământ pentru noul an școlar, în urma inspecțiile efectuate s-a constatat că „situația nu este una rea” și că „școlile sunt pregătite în cea mai mare parte”, a mai adăugat fostul inspector.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ei bine, există și unități care nu-și vor deschide porțile pentru a-i primi pe elevi în prima zi de școală pentru că au loc, în cazul acestora, ample lucrări de reabilitare. În această situație se găsesc: Liceul Filiași, Școala Gimnazială Segarcea sau Colegiul „Carol I” din Craiova.  „Am fost nevoiți să găsim soluții în privința corpurilor de clădire, am mutat activitatea și elevii vor merge fizic la ore, dar în alte incinte”, a completat Gîdăr. 

Cu toate acestea, mai sunt instituții care nu au finalizat iginenizarea, dar au dat asigurări că până luni va fi totul gata.  Acolo unde se fac reparații, sunt și școli care nu le-au finalizat și nici nu o vor face până luni. Din păcate, vor fi situații când cei mici se vor întoarce printre schele, muncitori și vopseluri.

Politica