duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Elevii din Dolj primesc măști pentru începutul anului școlar

Elevii și profesorii se pregătesc să înceapă un nou an școlar, în pandemie. Măștile au devenit o necesitate pentru școli, iar în județul Dolj, acestea vor fi distribuite de către Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Un stoc de 606.800 de măști vor fi distribuite, cu titlu gratuit, către școlile din județul Dolj. Măștile de protecție se află în gestiunea Direcției Generale de Asistență Socială Craiova. Întrucât începutul anului școlar se face în plină pandemie, Municipalitatea a hotărât să dea o mână de ajutor elevilor. Măștile vor fi distribuite către elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal de pe raza județului Dolj”, informează Primăria Craiova.

Lia Olguța Vasilescu s-a declarat încântată de faptul că autorităților locale au posibilitatea de a susține școlile: „Mă bucur că am găsit o soluție pentru a asigura măști de protecție tuturor copiilor din Craiova și județul Dolj, la început de an școlar. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea, iar noi încercăm să asigurăm toate condițiile ca începutul de an școlar să se desfășoare fără niciun fel de probleme. Pentru noi, siguranța elevilor este primordială și, așa cum am făcut de fiecare dată, vrem să ne asigurăm că totul este pus la punct în cel mai mic detaliu”, a declarat primarul Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrucât Primăria Craiova dispunea de o cantitate mare de măști de protecție, s-a făcut un schimb de adrese cu Prefectura Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj, prin care Direcția de Asistență Socială Craiova și-a oferit disponibilitatea de a veni în sprijinul părinților, răspunsul primit fiind unul pozitiv. În urma demersurilor Primăriei Craiova și Direcției de Asistență Socială, s-a stabilit ca Inspectoratul Școlar Județean Dolj să primească întregul stoc de măști.

Politica