Simpozionul „Drumuri Brâncușiene” a luat sfârșit


A 9-a ediție a simpozionului „Drumuri Brâncușiene”, organizat de Casa de Cultură Traian Demetrescu din Craiova s-a încheiat cu realizarea a 3 lucrări în marmură care vor fi expuse în oraș. Tema de anul acesta l-a avut în centru pe Tudor Vladimirescu și Bicentenarul Revoluției de la 1821, revoluție privită ca început al României moderne. Prezent la închiderea oficială a evenimentului, primarul Lia Olguța Vasilescu a ținut să sublinieze frumusețea lucrărilor și nevoia de extindere a taberei de sculptură în viitor, dar și să amintească a cui a fost ideea realizării evenimentului.
„Anul acesta, lucrările sunt foarte frumoase și, cu siguranță, își vor găsi locul în municipiul Craiova, în parcurile noastre. Cel mai probabil, anul viitor vom extinde această tabără de sculptură și cu instalații. Am avut deja o discuție cu domnul director. Peste tot în lume, taberele încearcă să intre în sfera aceasta a modernismului dar, cu siguranță, vom păstra și statuile în marmură sau în piatră pentru că aceasta a fost ideea cu care am pornit la drum. Profit de faptul că este și Luiza Pătru aici, ca să spun că ideea unei tabere de sculptură Drumuri Brâncușiene a aparținut lui Tiberiu Pătru, fostul ziarist care nu mai este printre noi și care cred că ar fi fost foarte mândru să treacă astăzi printre aceste lucrări și să se bucure de ele”, a declarat edilul  Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.
La cea de a 9-a ediți a Simpozionului de sculptură au participat trei artiști români, care au realizat lucrări: Emilian Popescu cu lucrarea Sete de Lumină, Alin Neacșu cu lucrarea Îngerul unui Erou și Petre-Virgiliu Mogoșanu, realizatorul lucrării Libertate.

Populare

Recomandări

CFR Infrastructură: 306 milioane de lei pentru reparații pe linia București – Craiova

Sucursalele Regionale CF BUCUREȘTI și CRAIOVA au semnat 21...

Olt. Peste 300 de milioane pentru calea ferată Craiova – București

Sucursalele Regionale CF București și Craiova au semnat joi...

Benzina și motorina au înregistrat scăderi de preț uriașe într-o singură zi

Benzina și motorina au înregistrat scăderi de preț uriașe...

Cârțu și Rotaru s-au unit împotriva lui Rădoi: „Ți-am dat banii, ia-ne banii!”

Mirel Rădoi a fost protagonistul unui întreg episod tensionat,...