vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Programul „Primul meu ghiozdan” derulat și anul acesta, în Slatina

Elevii preșcolari din Slatina vor beneficia și în această toamnă de un ghiozdan plin cu rechizite, pus la dispoziție de Primărie.

Consilierii locali municipali au aprobat proiectul inițiat de primarul Emil Moț, care prevede cu prioritate susținerea învățământului școlar.

„Primăria municipiului Slatina încurajează orientarea priorităţilor elevilor către educaţie, stimularea continuă a acestora şi reducerea fenomenului de abandon şcolar. Prin acordarea unui ghiozdan complet echipat cu un set de rechizite fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare în anul şcolar 2021 – 2022 se urmăreşte sprijinirea elevilor din municipiul Slatina în parcurgerea procesului instructiv-educativ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Educaţia îndeplineşte rolul important de aliniere a municipiului Slatina la condiţiile, modul de viaţă şi valorile europene, elevii slătineni realizând ţelul de a întări legăturile dintre oraşe prin dezvoltarea conştiinţei unei identităţi culturale. Programul ,,Primul meu ghiozdan” se derulează în unitățile de învățământ de stat din municipiul Slatina și își propune să aducă puţină bucurie în sufletele copiilor care pășesc în prima etapă importantă a vieții lor. În acest sens, 

Primăria municipiului Slatina oferă câte un ghiozdan complet echipate cu rechizite, fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare a anului şcolar 2021-2022, iar pentru implementarea cu succes a acestui program este necesară achiziționarea de ghiozdane complet echipate”, se arată în proiectul de hotărâre al Primăriei Slatina.

Implementarea programului se face în limita sumei de 90.000 lei, fonduri ce au prevăzute în bugetul local al municipiului Slatina. Totodată, pentru că numărul copiilor înscrişi în clasa pregătitoare este mai mare decât cel anunţat iniţial, astfel că suma rezultată din economiile cu organizarea „Fun & Be Safe – Street Food”, va fi alocată programului „Primul meu ghiozdan”.

Toate unitățile școlare prinse în proiect vor primi un număr fix de ghiozdane, astfel încât niciun elev să nu se simtă discriminat. Fiecare unitate de învăţământ are obligaţia de a transmite Primăriei municipiului Slatina o adresă prin care să comunice numărul total de elevi înscrişi în clasa pregătitoare în anul școlar 2021-2022, specificând numărul de fete şi numărul de băieţi beneficiari ai programului.

Ghiozdanele achiziţionate vor fi de dimensiuni adecvate vârstei elevilor şi vor fi de două culori diferite, o culoare pentru băieţi şi o altă culoare pentru fete. Acestea vor conține: o felicitare; un orar; două caiete tip II; două caiete 48 file dictando; două caiete 48 file matematică; un bloc de desen; un set acuarele 12 culori cu pensulă; un set carioci 10 culori; un penar complet echipat ce conţine un stilou cu rezerve, două creioane , o gumă de şters, o ascuţitoare.

Unităţile de învăţământ şi aparatul de specialitate al Primarului vor asigura cadrul necesar distribuirii rechizitelor şcolare şi vor coordona implementarea programului astfel încât toţi participanţii să beneficieze de rezultatul acestuia.

Politica