duminică, iunie 2, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Trasee RAT cu surprize pentru craioveni. Urci aici, cobori unde apuci

Asfaltarea străzilor din Bănie a luat prin surprindere conducerea RAT Craiova, care nu a apucat să anunțe modificările de pe anumite trasee. Regia subordonată Primăriei a oferit o nouă demonstrație a comunicării deficitare pe care autoritățile locale o au. Din această cauză, craiovenii care au urcat în autobuzele 1 și 24 au avut parte de o călătorie cu surprize, fiind puși să coboare pe unde au apucat.

Asfaltarea Străzii „Simion Bărnuțiu” din Craiova a încurcat traseele RAT, pentru că autobuzele nu au mai putut să oprească în stațiile din zonă. Luni, în unele momente ale zilei, strada a fost închisă din cauza lucrărilor, iar călătorii au fost ocoliți și puși să coboare tocmai la Spitalul Județean. RAT Craiova nu a anunțat modificarea traseelor, iar unii craioveni s-au revoltat în prima zi a acestei săptămâni, pentru confuzia creată.

Luni dimineața, unul dintre oamenii ce au urcat în autobuzul 24 a rămas surprins de ocolul făcut și l-a întrebat pe șofer: „Ăsta nu e 24? Unde ne duceți? Era stație mai în față!”. Șoferul i-a răspuns: „Nu vedeți că e închisă strada? Următoarea stație e la spital. Ce să vă fac? Trebuia să coborâți în centru”. Din acel moment, călătorii au răbufnit, iar bărbatul revoltat l-a pus pe șofer să oprească și să îl lase în plină stradă: „Oprește aici atunci. Nu mă duci tu unde vrei”. A coborât, apoi în autobuz discuțiile au continuat până la Spitalul Județean, unde majoritatea oamenilor au coborât.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marți, RAT Craiova a încercat să evite astfel de situații și a improvizat o stație chiar la intrarea pe strada „Simion Bărnuțiu”, acolo unde oamenii puteau să coboare fără să mai fie transportați până la Spitalul Județean. Asfaltarea străzii a continuat și miercuri, ziua în care autobuzele au fost lăsate să circule pe traseul normal, chiar dacă traficul a fost restricționat pentru restul mașinilor. Poliția Locală a păstrat strada închisă, iar agenții au fost puși în situația de a le interzice șoferilor să circule în spatele autobuzelor și îndrumați să ocolească. Tot miercuri, muncitorii care se ocupau de asfaltare spuneau că până seara lucrările urmau să fie finalizate.

Directorul RAT Craiova, Marcel Tănăsescu a explicat de ce regia subordonată Primăriei nu le-a comunicat craiovenilor faptul că traseele urmau să fie modificate la începutul săptămânii. Motivul este unul clar: nici RAT Craiova nu a știut când și pe unde vor circula autobuzele.

„Au fost anumite modificări din cauza faptului că pe strada respectivă se asfaltează și se reabilitează toată zona respectivă. Știu că în funcție de cum a evoluat asfaltarea, am deviat și au fost anumite momente ale zilei când s-au sărit stații. S-au improvizat stații marți, dar este o chestiune de moment, până se termină cu asfaltatul. În principiu, noi aveam voie să trecem prin zona respectivă, dar au fost probleme când nu s-a putut și s-au deviat traseele. Din acest motiv nu s-a anunțat. Au fost curse care au decurs normal și altele care au fost deviate. De asta nu s-a anunțat nimic. Nu au fost plângeri din partea călătorilor. De miercuri, autobuzele au intrat în program normal”, ne-a explicat Marcel Tănăsescu.

O astfel de situație putea fi evitată dacă firma ce se ocupa de asfaltare, Primăria Craiova și RAT Craiova ar fi comunicat eficient. Dacă cele trei părți ar fi ajuns la concluzia că traseele autobuzelor pot suferii modificări, se puteau atașa afișe în stațiile prin care autobuzele a căror circulație a fost afectată. Astfel, oamenii nu s-ar mai fi trezit în mijlocul unei călătorii surpriză.

Marți seara, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, se lăuda pe Facebook cu asfaltarea unei alte străzi din Bănie, „Alexandru Macedonski”, și a ținut să-și ceară scuze pentru disconfortul creat.

„Noaptea trecută, s-a intrat în linie dreaptă pentru asfaltarea străzii Alexandru Macedonski. Am cerut constructorului să acționeze pe timp de noapte tocmai pentru a afecta cât mai puțin circulația și pentru a putea acționa pe o zonă cât mai extinsă. În timpul zilei, accesul mașinilor a fost permis cu restricții în zonă, iar activitățile de asfaltare vor fi reluate odată cu lăsarea întunericului. Sunt deschise mai multe fronturi de lucru pentru a reuși să finalizăm cât mai multe străzi înainte de începutul anului școlar când traficul se va intensifica. Ne cerem scuze pentru disconfort!”, a spus primarul Craiovei.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica