vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea: Biserica de lemn din satul Urși are nevoie de voturi pentru un premiu european


Desemnată printre câştigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu, la categoria ”Conservare”, Biserica de lemn din Popești județul Vâlcea are nevoie de voturi pentru a câștiga Premiul European al publicului pentru Patrimoniu Europa Nostra 2021. Susținătorii pot să voteze lăcașul de cult, de altfel singurul din România ales printre câstigători, pe site-ul https://vote.europanostra.org.
Edificiul din satul Urși face parte dintr-o categorie de 24 de realizări exemplare din 18 ţări europene și a fost desemnat printre câștigătorii Premiilor pentru Patrimoniu în urmă cu câteva luni.
„Comisia Europeană şi Europa Nostra tocmai au anunţat câştigătorii ediţiei 2021 a Premiilor Europene pentru patrimoniu/Premiile Europa Nostra, premiul UE pentru patrimoniul cultural finanţat prin programul Europa Creativă. În acest an, cea mai înaltă distincţie europeană în domeniul patrimoniului merge către 24 de realizări exemplare din 18 ţări europene. Printre câştigătorii de anul acesta se află şi Biserica de lemn din satul Urşi, judeţul Vâlcea, proiect laureat la categoria ‘Conservare'”, informa Comisia Europeană în urmă cu câteva luni, conform agerpres.ro.
Câștigătorul Premiului Publicului va fi anunțat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor europene pentru patrimoniu, care va avea loc în toamna acestui an. Cu această ocazie vor fi prezentați publicului și laureații Marelui Premiu, fiecare dintre ei urmând să primească un premiu în valoare de 10.000 EUR.

sursa foto: wikipedia

Politica