joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgujienii s-au mobilizat pentru stingerea incendiului de vegetație din zona Ciocârlău

Pompierii au fost nevoiți să intervină pentru lichidarea unui incendiu de vegetație izbucnit în zona Ciocârlău. Aceștia au fost sprijiniţi de poliţişti, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor instituţii abilitate. Au fost evacuate persoane din trei locuinţe, iar din zonă au fost îndepărate mai multe autovehicule şi bunuri. Mai mulți voluntari s-au alăturat și ei salvatorilor, pentru a stinge incendiul.

Mulţumesc echipajelor de pompieri Minprest, care au ajutat la stingerea incendiului de vegetaţie, ce a mistuit, în această seară, aproape 100 de hectare, în zona Ciocârlău. Ei au răspuns cu promptitudine apelului nostru şi au venit pentru a se alătura pompierilor de la ISU Gorj, celor de la serviciul privat al societăţii Artego, jandarmilor, voluntarilor, poliţiştilor şi poliţiştilor locali, care au luptat ore întregi, să lichideze focul. Unii dintre aceşti oameni au încercat, cu mâinile, să oprească extinderea flăcărilor. Fac apel către toţi târgujienii, să nu mai folosească focul pentru curăţarea terenurilor şi să nu mai lase foc în natură. Trebuie să conştientizăm că temperaturile foarte ridicate, pe o perioadă destul de lungă fără precipitaţii, pot să ducă la propagarea de incendii, ce pot produce drame“, a transmis viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru.

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a mers la fața locului pentru a se asigura că cetățenii sunt în siguranță. Edilul i-a felicitat pe toți cei care au intervenit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alături de cei ce intervin pentru stingerea puternicului incendiu de vegetație din zona Ciocârlău! Aproximativ 100 de hectare sunt afectate de focul care s-a întins cu repeziciune și am primit asigurări din partea ISU că incendiul este sub control. Au fost evacuate câteva locuințe pentru siguranța celor ce locuiesc aici, iar pompierii, alături de polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Poliției Locale, angajați ARTEGO și voluntari continuă să lupte cu flăcările. Am rămas la fața locului să mă asigur că cetățenii care locuiesc în zonă sunt în siguranță și vreau să-i felicit pe toți cei ce au intervenit, mai ales pe pompieri, dar și pe reprezentanții Poliției Locale și pe voluntarii care au luptat, ore întregi, cu flăcările!”, a spus primarul.

Politica