vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgujienii pot rămâne fără apă. ApaRegio Gorj: „Utilizatorii trebuie să înțeleagă importanța raționalizării”

Municipiul Târgu Jiu şi alte localităţi din județul Gorj riscă să rămână fără apă. Acest lucru se poate întâmpla din cauza secetei şi a lipsei de investiţii în noi surse de alimentare. Conducerea ApaRegio Gorj, operatorul de apă şi canalizare, a făcut un apel către populaţie, luni dimineața, pentru raţionalizarea consumului de apă.

Apa reprezintă viață! Fără acest lichid, oamenii nu ar putea supraviețui mai mult de șapte zile și este nevoie de conștientizare și raționalizare în perioade de secetă. De altfel, fără apă nicio formă de viață nu ar putea rezista. Operatorul face un nou apel către populație! Sursele de apă din aria de operare sunt la limită, iar prognozele meteorologice nu sunt deloc favorabile. Prin urmare, utilizatorii trebuie să înțeleagă importanța raționalizării apei în aceste săptămâni. Fără un „strop” de spirit de civic și de solidaritate, perioada următoare va fi încărcată de lipsa totală a apei, presiune scăzute, apă la program. În concluzie, Aparegio Gorj, anunță toți utilizatorii că până la apariția precipitațiilor, apa trebuie folosită NUMAI în scopuri menajere (băut, spălat, etc). Activitățile gospodărești (udat grădini, spălat covoare, spălat autoturisme, etc) vor avea repercusiuni majore asupra întregii comunități și ne vom confrunta cu lipsa totală a apei în cel mai scurt timp”, este mesajul Aparegio Gorj.

Laboratorul de analize fizico-chimice și microbiologice, din cadrul S.C. APAREGIO GORJ SA, a fost înființat în anul 1996 în incinta Stației de tratare apă. De-a lungul anilor s-au făcut numeroase investiții astfel încât, astăzi, în aceeași locație, există un laborator ultramodern și performant, care execută analize la cele mai înalte standarde de calitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul laboratorului se execută controlul zilnic al caracteristicilor fizico-chimice si microbiologice a surselor de apă, a apei ce se prelucrează pe tot fluxul tehnologic și în rețelele de distribuție, în vederea identificării eventualelor poluări accidentale și asigurării condițiilor optime privind calitatea apei potabile livrate populației”, informează Aparegio Gorj.

Politica