Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. Porci, răpuși de o boală misterioasă

Publicat

pe

porci

Sătenii din localitatea Cungrea, județul Olt, așteaptă o explicație în legătură cu decesul inexplicabil al porcilor din bătătură. 

Până în prezent, numai într-o singură gospodărie au murit patru animale, iar al cincilea a fost sacrificat în încercarea de a se pune un diagnostic, care însă se lasă așteptat. 

Omaneii spun că printre simptomele sesizate în rândul porcilor se numără niște pete roşii care le apar pe corp, se învineţesc în zona gâtului şi li se înroşesc urechile. 

Medicul veterinar din zonă nu a reușit să dea de cap misterioasei boli, asta deși s-au luat probe de sânge și a fost recomandat chiar și un tratament. 

Și nu este singurul caz. Cu toate că și în alte gospodării porcii au început să dea semne de boală, proprietarii au decis să nu mai anunțe autoritățile, aflând că dacă este vorba de pestă porcină africană statul nu oferă despăgubiri pentru cadavre.

La aproximativ două săptămâni de la primul caz de îmbolnăvire, oamenii încă mai așteaptă răspunsuri. 

DSV Olt susține că din analizele efectuate până în prezent nu a fost detectată nicio altă boală în afară de pesta porcină africană, precizând că se caută în continuare răspuns pentru cazurile de mortalitate, scrie realitatea.net

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.