Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Peste 10.000 de firme din domeniul HoReCa au solitat ajutor de la stat

Publicat

pe

Peste 10.000 de firme au aplicat pentru schema de ajutor HoReCa, procesul de înscriere fiind încheiat luni seară, anunţă Ministerul Economiei, care precizează că plafonul de finanţare asigurat de Guvern prin bugetul de stat, de 2,5 miliarde de lei, a fost depăşit.

”Procesul de înscriere la schema de ajutor HoReCa – 20% din pierderea de cifra de afaceri între 2019 şi 2020 s-a încheiat ieri la ora 20.00. Au aplicat 10.185 de firme din domeniu (lista poate fi accesată aici), iar plafonul de finanţare asigurat de guvernul României prin bugetul de stat, de 2,5 miliarde de lei a fost depăşit, conform ultimelor date disponibile”, a transmis Ministerul Economiei.

După închiderea procesului online de aplicare, urmează perioada de evaluare a dosarelor depuse, etapă care va fi asigurată de personalul ministerului. În această etapă, vor fi comunicate deciziile de admitere sau respingere. Evoluţia numărului de dosare procesate va fi comunicată de minister printr-un update săptămânal.

După finalizarea procesului, se va stabili suma finală pentru care există cereri de finanţare, iar sumele solicitate vor fi pro-ratate, aşadar toate firmele care au aplicat cu succes vor primi bani, scrie news.ro.

Imediat după parcurgerea acestor paşi începe trimiterea contractelor la semnat de către beneficiari şi plata efectivă a ajutorului.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.