miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi bărbați din Băilești, suspectați pentru incendierea unor autoturisme

Doi bărbați de 22, respectiv 30 de ani, din Băilești, județul Dolj, au fost identificați de către polițiști după ce aceștia erau bănuiți de incendierea a două autoturisme.

Incidentul a avut loc pe data de 4 iunie, când un bărbat din Băilești a anunțat polițiștii că autoturismul său, care era parcat, ar fi luat foc. Între timp focul s-a propagat și la o altă mașină din parcare. Pompierii au reușit atunci să oprească focul, dar pagubele materiale s-au ridicat la suma de 30.000 de lei. În urma mai multor cercetări, polițiștii i-au identificat pe cei doi bărbați, care s-au ales cu dosare penale pentru distrugere.

„Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Băilești, în urma unor activități complexe desfășurate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, au identificat un tânăr de 22 de ani și un bărbat de 30 de ani, ambii din Băilești, bănuiți de comiterea infracțiunii de distrugere. La data de 4 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Băilești au fost sesizați prin apel 112 de un bărbat de 32 de ani, din Băilești cu privire la faptul că la autoturismul său, care era parcat pe strada Lt. Poenaru din localitate, a izbucnit un incendiu. La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit faptul că la autoturismul în cauză a izbucnit un incendiu, care s-a propagat ulterior la un alt autoturism, care aparține unui bărbat de 35 de ani, din Băilești, parcat pe aceeași stradă în apropierea autoturismului în cauză. Incendiul a fost localizat și stins de pompieri din cadrul I.S.U. Dolj – Secția de Pompieri Băilești. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 30.000 de lei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările fiind continuate pentru identificarea persoanelor care ar fi comis fapta, documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale care se impun”, conform IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii au depus eforturi pentru identificarea celor doi, stabilind întâi un cerc de suspecți, printre care și cei doi bărbați. Aceștia au fost conduși la secția de poliție după ce le-au fost percheziționate locuințele.

„Polițiștii au desfășurat activități  specifice în vederea identificării persoanelor care ar fi comis fapta și tragerea acestora la răspundere penală, fiind stabilit un cerc de suspecți și ridicate imagini surprinse pe camerele de supraveghere din zonă. De asemenea, au fost audiate persoanele vătămate precum și alte persoane care ar fi putut indica detalii care să conducă la identificarea persoanelor în cauză. Totodată, polițiștii au efectuat 2 percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de distrugere, în urma cărora două persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. În urma cercetărilor și activităților specifice desfășurate de polițiști în această perioadă, au fost identificați un tânăr de 22 de ani și un bărbat de 30 de ani, ambii din Băilești, bănuiți că în noaptea de 3/4 iunie a.c., ar fi provocat un incendiu, în urma căruia cele două autoturisme ar fi fost distruse. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție legală”, au mai adăugat reprezentanții IPJ Dolj.

Politica