Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Ministrul Sănătății: Spitalele trebuie să testeze gratuit pentru COVID pacienții care se internează pentru diferite probleme medicale

Publicat

pe

Spitalele trebuie să testeze gratuit pentru COVID pacienții care se internează pentru diferite probleme medicale, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

„Există un program național de testare care decontează testele PCR realizate de toate unitățile spitalicești pentru pacienții internați conform metodologiei. Spitalele fie au laboratoare proprii, fie pot face contracte astfel încât ca toți pacienții să fie testați gratuit. Pentru părinții copiilor care se internează va trebui să cerem o derogare”, a precizat Ioana Mihăilă.

Ministrul a amintit că spitalele au posibilitatea să amenajeze o zonă tampon în care să țină pacienții până îi testează, potrivit News.ro.

„Pentru clarificare, vom solicita INSP să actualizeze metodologia”, a adăugat Ioana Mihăilă.

Aceasta a precizat că spitalele și DSP-urile au primit și teste antigen gratuite pentru a le folosi pentru pacienții care sunt internați.

„Este responsabilitatea managerului de spital să asigure accesul pacienților la testare gratuită”, a subliniat ministrul Sănătății.

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.