500 de maşini de pompieri vor fi cumpărate cu bani de la UE

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă vor fi dotate cu autospeciale de intervenţie la incendii, care vor fi achiziţionate din fonduri europene.

Astfel, vor fi cumpărate: 200 de autospeciale de capacitate de 10.000 de litri, cu o valoare totală de 69.321.142 de euro inclusiv TVA și 276 de autospeciale de intervenţie la incendii, descarcerare şi prim ajutor, cu o valoare totală de 89.795.361 de euro.

”Dacă ne uităm la dotarea pompierilor, pompierii sunt o armă care nu merg numai la incendii. Sunt cea mai complexă armă din punct de vedere al diversităţii intervenţiilor. (…) Mijlocul de intervenţie de bază al pompierilor, maşinile de stingere incendii (…) aproximativ 40% sunt cu o vechime de peste 25 de ani, unele dintre acestea depăşind 30 de ani cu bine.

Sunt maşini care sunt în dotare din anii 1980 şi care sunt folosite ca sisteme de intervenţie. (…) Ştiu că am avut foarte multe comentarii şi discuţii de ce nu cumpărăm maşini de pompieri. Să ştiţi că nu a fost uşor. Cred că au fost cel puţin trei tentative de licitaţii până s-a ajuns să finalizăm actuala licitaţie”, a declarat Raed Arafat, marţi.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă este una dintre instituţiile publice cu cea mai mare implicare în absorbţia de fonduri UE.

”Sunteţi o structură care aţi reuşit să obţineţi fonduri europene din toate programele operaţionale curente, ceea ce este o performanţă.

Echipa de profesionişti pe care o aveţi aici pur şi simplu scanează oportunităţile de finanţare şi vine cu proiecte foarte bune, foarte concrete şi foarte utile. Nu ştiu dacă mai este o altă instituţie a statului român pe lângă IGSU care să aibă chiar din toate programele operaţionale”, a afirmat Ghinea, potrivit news.ro

Conform acestuia, din Programul de infrastructură mare şi din Programul de Mediu IGSU a obţinut fonduri totale de 800 de milioane de euro.

Populare

Recomandări

WC-uri de 60.000 lei, în Craiova. Primăria le schimbă pe cele vechi

Primăria Craiova vrea să cumpere 20 de toalete ecologice...

Transfăgărăşanul, deszăpezit! Se circulă în condiţii de iarnă

Drumarii din centrul ţării au intervenit, de la primele...

Test al „armei Apocalipsei”, în Marea Neagră! Riscuri și pentru Federația Rusă

Vladimir Putin ar putea să-și arate disponibilitatea de a...

Au început lucrările pentru decolmatarea Canalului Râului

Lia Olguța Vasilescu a anunțat faptul că lucrările pentru...