joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Cărți funciare, eliberate gratuit pentru încă 14 localități

Peste 11.000 de cărți funciare sunt eliberate gratuit, începând de astăzi, 15 iunie 2021, pentru proprietarii imobilelor din 14 unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Dolj.

Cele 11.229 de imobile înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară aparțin locuitorilor din municipiul Băilești și din comunele Apele Vii, Braloștita, Cetate, Ciupercenii Noi, Fărcaș, Gângiova, Ghercești, Ghidici, Ghindeni, Moțăței, Pleșoi, Secu.

Lucrările de cadastru au început în perioada 2019-2020 și au vizat o suprafață totală de 2.377,4585 de hectare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 „Județul Dolj ocupă un loc fruntaș în ierarhia națională. Primăriile, persoanele fizice/juridice autorizate, dar și colegii din cadrul OCPI Dolj, cărora le mulțumesc pe această cale, au înțeles importanța realizării cadastrului general atât pentru cetățeni, cât și pentru dezvoltarea zonei noastre. Doar anul acesta au fost eliberate gratuit 51.895 cărți funciare, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Vestea bună este că ANCPI alocă, în 2021, peste 300 de milioane de lei pentru primăriile care vor să înceapă sau să continue lucrările de cadastru, care sunt gratuite pentru cetățeni.”, a precizat Alin Victor Dumitrescu, directorul OCPI Dolj.

În prezent, din totalul de 111 UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută șase comune (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești),  iar în alte 105 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Politica