joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Moderna solicită autorizarea vaccinului anti-COVID în Statele Unite pentru grupa de vârstă 12-17 ani

Compania americană Moderna a anunţat joi că a depus cererea oficială prin care solicită autorizarea vaccinului său anti-COVID în Statele Unite pentru adolescenţii din grupa de vârstă 12-17 ani, informează Agerpres.

În prezent, vaccinul anti-COVID dezvoltat de Moderna este autorizat doar pentru persoanele de peste 18 ani.

„Ne simţim încurajaţi de faptul că vaccinul Moderna anti-COVID-19 s-a arătat foarte eficient în prevenirea COVID-19 la adolescenţi”, a declarat luni CEO-ul companiei, Stephane Bancel, citat într-un comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vom depune cereri de autorizare la mai multe autorităţi cu rol de reglementare din lumea întreagă pentru această populaţie mai tânără”, a adăugat el.

Vaccinul dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech a fost deja autorizat pentru adolescenţii de peste 12 ani în Statele Unite, Canada şi în cele 27 de ţări din Uniunea Europeană.

Moderna a anunţat la sfârşitul lunii mai rezultatele complete furnizate de studii clinice realizate în Statele Unite pe un grup de peste 3.700 de participanţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

„Niciun caz de COVID-19 nu a fost observat la participanţii care au primit ambele doze ale vaccinului Moderna anti-COVID-19”, ceea ce reprezintă o eficacitate de „100% dacă se utilizează aceeaşi definiţie de caz” ca în rândul adulţilor, a anunţat compania americană.

Vaccinul a fost „în general bine tolerat”, fără „îngrijorări de siguranţă care să fie identificate până în prezent”, au precizat reprezentanţii Moderna. Efectele secundare observate au fost similare celor constatate la adulţi (dureri în zona injectării, oboseală, dureri de cap, dureri musculare, frisoane).



Politica