Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Ceremonie militară dedicată Zilei Eroilor, la Slatina

Publicat

pe

Ziua Eroilor, marcată în aceeași zi cu sărbătoarea de Înălțare a Domnului, a fost comemorată de municipalitatea slătineană printr-o ceremonie militar-religioasă.

Au fost aduse omagii eroilor din Slatina și nu numai care s-au jertfit pentru protejarea poporului român.

La eveniment au fost prezenți prefectul județului Olt, Florin Homorean, subprefectul Fănel Bădici, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, vicepreședinții Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, primarul Slatinei, Emil Moț, viceprimarii Slatinei Gigi Vâlceleanu și Claudiu Stăncioiu, dar și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate.

A fost un moment remarcabil, dedicat celor care au luptat cu viața pentru întregirea și apărarea neamului.

„Sărbătoarea Înălțării Domnului coincide cu ziua pomenirii eroilor neamului românesc, ostași și luptători din toate timpurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre sau închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești. Sunt eroi care au luptat pentru întregirea neamului și pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Astăzi, în Sfânta zi a Înălțării Domnului și a celebrării biruinței vieții asupra morții, ne arătăm recunoștința pentru sacrificiile lor făcute în numele valorilor și principiilor naționale, dar și pentru moștenirile extraordinare pe care aceștia ni le-au lăsat nouă, urmașilor lor.

Întotdeauna prezentul este dator trecutului și îndatorat viitorului iar astăzi suntem, iată, datori istoriei noastre și celor care au marcat-o plecându-ne cu respect și recunoștință, dar și datori generațiilor viitoare lăsându-le moștenire credința și îndârjirea de a păstra intactă moștenirea strămoșilor neamului.

Sacrificiile înaintașilor noștri reprezintă dovada datoriei împlinite, un model demn de împărtășit copiilor noștri care trebuie să înțeleagă că acțiunile fiecăruia dau sens unor cuvinte precum patriotism, independență, unitate sau libertate, cuvinte scrise cu sânge pe răbojul luptelor purtate de-a lungul istoriei noastre și pe mormintele celor căzuți la datorie. Militari, polițiști, jandarmi, pompieri… indiferent de uniforma pe care au purtat-o, sunt români care și-au pierdut viața în războaie și misiuni crezând în jurământul făcut față de patrie și popor, respectându-l și onorându-l fără rezerve.

Căzut la datorie, așadar, nu este doar o sintagmă. Sunt cuvinte profunde care îndeamnă la modestie și respect, la omagiu și recunoștință, la biruință și Înălțare. În această zi sfântă se cuvine să ne plecăm frunțile cu smerenie și prețuire pentru eroii noștri din toate locurile și din toate timpurile, cunoscuți sau necunoscuți, care și-au jertfit viața pe altarul patriei.

Să le păstrăm vie memoria și să avem întotdeauna un loc pentru ei în inimile noastre” este mesajul transmis de Florin Homorean, prefectul Judeţului Olt.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.