Salvamontiști, în toate zonele montane din Mehedinți

Direcția Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți va avea Serviciu de Salvamont Salvaspeo care va interveni în toate zonele montane din județul Mehedinți, anunță reprezentanții Consiliului Județean.

Luni, consilierii județeni au aprobat alocarea de fonduri către Direcția Administrarea Geoparcul lui Platoul Mehedinți, unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Mehedinți, în vederea acreditării Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo.

„În cadrul Serviciului vor funcționa șapte salvamontiști și șase voluntari care vor desfășura activități de prevenire și intervenție pentru salvarea turiștilor în toate zonele montane și peșterile din județul Mehedinți, nu doar în zonele aflate în administrarea Direcției Geoparcului Platoul Mehedinți”, menționează reprezentanții administrației mehedințene. Aceștia adaugă că posturile din cadrul Serviciului urmează a fi ocupate prin concurs de persoane specializate în astfel de intervenții.
“Odată cu acreditarea acestui Serviciu, ne dorim să avem echipe de intervenție profesioniste care să vină în sprijinul turiștilor aflați în dificultate, astfel încât, cei care aleg să exploreze zonele turistice din județul Mehedinți să se simtă în siguranță”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Populare

Recomandări