vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi povești sculptate în lemn

Luni a început a 4-a ediţie a rezidenţei culturale „Story Wood Cut”, organizată de Casa de Cultură Traian Demetrescu în Parcul Tineretului din Craiova. Având în vedere succesul de la edițiile anterioare ale rezidenței, ediția din acest an va fi dedicată tot copiilor. Rezidența are ca scop final crearea a două puncte de interes pentru copii. Ne dorim să realizăm opere de creație din lemn, având ca temă ”Universul poveștilor”,  destinate activității de recreere a copiilor.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a luat parte la deschiderea oficială a evenimentului, sublinând faptul că sculptorii prezenţi vor realiza căsuţe de joacă pentru copii, căsuţe care vor fi amplasate în locuri de joacă.

„Declar deschisă cea de-a patra ediţie a taberei de sculptură în lemn. Spre deosebire de alţi ani, anul acesta îmbinăm utilul cu plăcutul, pentru că sculptorii au acceptat să lucreze două căsuţe în miniatură care vor fi expuse în locurile de joacă pe care intenţionăm să le facem în perioada următoare. Fiecare dintre sculptorii care sunt prezenţi la această tabără, vor avea posibilitatea să îşi arate îndemânarea şi să ne facă unele dintre cele mai frumoase căsuţe ale zânelor, pe care urmează să le montăm în parcuri. Veţi vedea anul acesta cum ne gândim să organizăm locurile de joacă, speciale faţă de alţi ani şi speciale faţă de tot ceea ce există în România la ora actuală, pentru că noi suntem pionierii care am deschis o astfel de tabără de sculptură în lemn şi dorim de fiecare dată să venim cu ceva nou”, a declarat Primarul Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Managerul interimar al Casei de Cultură, Laurenţiu Tudor a vorbit despre importanţa evenimentului şi bucuria pe care o va aduce acesta atât celor mici, cât şi părinţilor.

„Story wood cut este un eveniment foarte important din multe puncte de vedere. Din perspectiva mea este un eveniment care reuşeşte să împuşte doi iepuri dintr-o lovitură. Asta înseamnă că de fiecare dată când copiii sunt fericiţi, părinţii sunt şi ei fericiţi. Tematica pe care o avem este universul poveştilor, despre care de multe ori considerăm că e ceva care rămâne închis într-o carte de poveşti a copilăriei. În perioada rezidenţei culturale pe care o vom desfăşura, acest univers al poveştilor o să iasă din cărţile din poveşti şi o să fie vizibil în oraşul nostru. E lucrul pe care îl vom face cu ajutorul celor şase artişti care ni s-au alăturat în cadrul acestei rezidenţe culturale şi cărora le mulţumim foarte mult că sunt aici”, a adăugat Laurenţiu Tudor.

Cu o durată de două săptămâni, evenimentul dedicat creațiilor de sculptură în lemn reunește la Craiova 6 artiști sculptori cu motofierastrăul din regiunile importante ale țării: Gabriel Rizea – Dolj, Viorel Rădăcină – Brașov, Ioan Ungur – Mureș, Adrian Voican – Vâlcea, George Boștănică– Vâlcea și Gabriel Pătrașc – Ilfov.

Politica